İstanbul Teşvikiye’de son kalan yeşil alanının da DAP Yapı tarafından talan edilmek istenmesine karşı Teşvike Sakinleri bir araya gelerek tepki gösterdi. Mahallelinin tek deprem toplanma alanının ranta açılmasına tepki gösteren Teşvikiyeliler, "Doğayı hunharca tahrip eden ve rant uğruna yeşili griye çeviren bu tarz yanlış alandaki yanlış projelere 'hayır' diyoruz" dedi.

Teşvikiye'deki tek deprem toplanma alanı ranta açılıyor

Metin YETİM

Teşvikiye Sakinleri’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Şişli Belediyesi’ne ruhsatın iptali için açmış oldukları davanın ilk duruşması yarın İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Mahallelinin tek deprem toplanma alanının ranta açılmasına tepki gösteren Teşvikiye Sakinleri ise bugün duruşma öncesi Teşvikiye DAP satış ofisi önünde bir araya geldi. İkizdere’den Kazdağları’na ekolojik mücadele yürütülen her yere selam söyleyen yurttaşlar, “Direne direne kazanacağız” dedi.

Teşvikiye Sakinleri adına metni okuyan Üye Selin Melek Aktan, “Yıllar önce hayırsever bir aile tarafından eğitim amaçlı kullanılması için bağışlanan ve zamanla kamu malı olan Marmara Üniversitesi yerleşkesi ve uzantısı olarak devam koru bir süre öncesine kadar bu mahallenin deprem toplanma alanıyken TOKİ ve DAP yapı inşaat şirketine devredildi. Çevre Orman Tarım Bakanlığı gibi kurumlar ülkenin ağacını ormanını korumak için varken, bugün geldiğimiz noktada ise halk devlet aracılığıyla yapılan bu kıyımlara karşı dağını, taşını, ormanını, ağacını, deresini, kısacası doğasını korumaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

TEK DEPREM TOPLANMA ALANI RANTA KURBAN

“Artık her yer Kazdağları her yer İkizdere” diyen Aktan sözlerini şöyle noktaladı: “Sadece Teşvikiye için değil ülkemiz için de bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Teşvikiyeliler olarak doğayı hunharca tahrip eden ve rant uğruna yeşili griye çeviren bu tarz yanlış alandaki yanlış projelere 'hayır' diyoruz. Yakın gelecekte karşımıza çıkacağına muhakkak gözü ile bakılan büyük İstanbul depremine rağmen, mahallemizin tek deprem toplanma alanına el konulmasını kabul etmiyoruz. Daha yaşanabilir bir dünya için doğamıza sahip çıkmak üzere mücadeleden vazgeçmiyor, yola devam diyoruz.”

tesvikiye-deki-tek-deprem-toplanma-alani-ranta-aciliyor-879528-1.itesvikiye-deki-tek-deprem-toplanma-alani-ranta-aciliyor-879529-1.