Tez-Koop-İş: Sendikal haklarımız engellenemez

HABER MERKEZİ

Türkiye İş Bankası iştiraki Erişim Çağrı Merkezi’nde çalışan işçiler, sendikal hakları için dün bir kez daha eylemdeydi. Samsun İş Bankası Meydan Şubesi önünde eylem yapan Tez-Koop-İş Sendikası’na üye işçiler, işyerinde uygulanan sendikal baskıları protesto etti.

Yapılan açıklamada, Erişim Çağrı Merkezi’nin Ankara, İstanbul ve Eskişehir birimlerinde sürdürülen örgütlenme çalışmalarının engellendiği, işçilerin ikna odalarına çekilerek tehdit edildiği ifade edildi. İşçiler adına konuşan Tez-Koop-İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, şunları söyledi: “Bugün Erişim Çağrı Merkezi’nde sendikal faaliyetimizin engellenmesi nedeniyle yaptığımız basın açıklamalarının yedincisindeyiz. Bir kez daha Türkiye İş Bankası’na ve Erişim Çağrı Merkezi’ne sesleniyoruz: Sendikal faaliyetlerimiz engellendiği sürece bu kitlesel açıklamalarımızı devam ettireceğimize, yaygınlaştıracağımıza, daha da kitleselleştireceğimize dikkat çekiyoruz.”

Türkiye İş Bankası ve çok sayıda iştirakinde on binlerce çalışanın sendikalı olduğuna dikkat çeken Sayın, “Erişim’de ise sendikalaşma hakkının açık biçimde engellenmeye çalışılması asla olağan karşılanamaz. Sendikalı olmak uluslararası sözleşmelerle ve Anayasamızca güvence altında olan yasal, demokratik bir haktır. Sendikal hakların kullanılmasını engellemek ise suçtur” diye konuştu.

Asla karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmayacaklarını vurgulayan Sayın, “Erişim Çağrı Merkezleri’nde emeğin hakkını alacağız, er ya da geç mutlaka biz kazanacağız!” ifadelerini kullandı. n Haber MerkeziTürkiye İş Bankası iştiraklerinden Erişim Çağrı Merkezinde uygulanan sendikal baskı Tez-Koop-İş Sendikası üyeleri tarafından protesto edildi.