İstifa edeceği konuşulan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, kulüplerin "Federasyon önümüzü kesiyor" eleştirilerine yanıt verdi ve "Biz 18 kulübü birden nasıl hedef alabiliriz" dedi

TFF Başkanı Nihat Özdemir: Herkes bizi suçluyor

Özdemir TTF'ye yönelik eleştirilere yanıt verdiği açıklamasında "Üzülerek söylüyorum, bugün konuşacağımız konular yerine milli takımımızın EURO 2020’de nasıl başarılı olacağını tartışmayı, Türkiye’nin paha biçilmez boyutta tanıtım yapacağı, İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili hazırlıkları konuşmayı çok isterdim” dedi.

Özdemir, futbol kulüplerinin federasyondan, hakemlerden ve kurullardan şikayetlerine yönelik de "Bir kurulumuz karar alıyor, 18 kulübümüzden de farklı sesler çıkıyor ama ortak tek bir ses var; ‘Federasyon önümüzü kesiyor, MHK bizi hedef alıyor'. Biz, 18 kulübü birden nasıl hedef alabiliriz?"yanıtını verdi.

Video Hakem (VAR) uygulamasına da değinen Özdemir, "VAR'ın faydalarını hepimiz görmekteyiz ama VAR'ı kötüleyerek bir yere gidebilmemiz söz konusu değil. Hep beraber bu gelişimleri sağlamamız gerek. VAR'ın bir protokolü var. Bunu biz belirlemiyoruz. IFAB (Uluslararası Futbol Birliği) belirliyor, tüm dünya da buna uyuyor. Hakemlerimiz de bu protokolün gereğini kullanıyor" şeklinde konuştu.

Özdemir'in açıklamasından satır başları:

'ALGI OPERASYONLARI YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ GÖRDÜK'

"Tarafsız kurullarımızın aldığı her karara saygı bekledik ama hiçbir gün o saygıyı maalesef göremedik. Bilakis, kurulların bağımsız kararlarına art niyetle yaklaşıldığını, algı operasyonları yürütüldüğünü de sıkça gördük."

"Her eleştiriyi sineye çektik, kendimizde hata aradık, düzeltme yoluna da gittik. Polemiklerin içinde kaldık ama kulüplerimizle hiçbir zaman polemiğe girmedik. Cevap yetiştirme yolunu seçmedik."

"Birbirinin kopyası tepkilerin ortaya konulmasını da manidar buluyoruz. Hiçbir kesim ya da grubun etki oluşturma çabasına hiçbir zaman izin vermeyeceğiz."

'ŞENOL GÜNEŞ'E GÜVENİYORUZ'

"Bugün hepimizi birleştiren, kenetleyen, gurur duyduğumuz bir milli takımımız var. Son Dünya Kupası sahibi Fransa'ya karşı Konya'da kazanıp, Paris'te berabere kalan, evinde gol yemeyen, 1 maç kala da finalleri garantileyen bir milli takımımız var."

"Hocamıza, kadromuza güveniyoruz. Önümüzde finaller var. Maç maç bakacağız, gidebileceğimiz en üst noktaya kadar da gideceğiz."