TFF Başkanı Nihat Özdemir, yabancı sınırı ile ilgili olarak ,"Hedefimiz Süper Lig'de bir plan program dahilinde, bir süreç içerisinde, belli sayılar içerisinde yabancı sayısını düşürmek" dedi. Özdemir, yabancı sayısının kademeli olarak azalacağını belirtti

TFF Başkanı Özdemir'den 'yabancı sınırı' açıklaması: Kademeli olarak azalacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) davetlisi olarak İzmir'e geldi. Özdemir, İZTO'nun ekim ayı olağan meclis toplantısına katıldı. Toplantıda meclis üyelerinin yanı sıra İzmir'deki profesyonel futbol kulüplerinin başkanları da yer aldı.

"OCAK AYINDA KULÜPLERİMİZE AĞIR CEZALAR VERMEK DURUMUNDA KALABİLİRİZ"

Göreve yeni Merkez Hakem Kurulu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu'yla başladıklarını belirten Özdemir, "Bize hep UEFA'dan transfer yasakları, puan silme cezaları geliyordu. Genel kurulumuzda bazı değişiklikler yaparak Lisans Kurulu meydana getirdik. Bu kurulda 3 bankacı, 3 mali müşavir ve avukat var. Kulüpler 3 ayda bir bize bilançolarını veriyorlar. Mali analizlere göre kulüplerin yıllık harcama limitlerini ortaya koyuyoruz. Bu limitleri eylül ayının başında ilan ettik. Her kulübün maaşlar, transferler, deplasmanlar dahil harcayabilecekleri tüm limitleri ortaya koyduk. Ocak ayında limitleri aşan kulüplerimize belki ihtar, belki transfer yasağı belki de puan silme olarak en ağır cezaları vermek durumunda kalabiliriz çünkü şu anda Türk futbolu olarak toplam 14 milyar TL borcumuz var, bunun 10 milyarı da 4 kulübümüze ait. Kulüpler hem hayatını, iddialarını devam ettirip hem de borçlarını düzenlemek zorundalar. Bunun için Bankalar Birliği'yle anlaşma yaptık. 8 kulübümüz yapılandırmasını yaptı" diye konuştu.

"YABANCI SAYISI KADEMELİ OLARAK AZALACAK"

Süper Lig'de yabancı sayısının kademeli olarak azalacağını dile getiren Nihat Özdemir, "Hedefimiz Süper Lig'de bir plan program dahilinde, bir süreç içerisinde, belli sayılar içerisinde yabancı sayısını düşürmek. Maçlara 11 yabancıyla çıkan takımlarımız var. Kulüpler Birliği'yle bu konuda bir yere gelmeyi hedefliyoruz. Yabancı sınırının azaltılmasıyla ilgili 14 yabancı hakkının yeni nesil Türk futbolcularının Avrupa'daki başarısına katkı yaptığını, A Milli Takım'ın başarısına katkı yaptığını savunanlar da var. Biz olaya tek tip bakmıyoruz. Futbolun tüm paydaşlarıyla görüşüp en uygun modeli getirmek istiyoruz. Kadın futboluna da önem vermemiz lazım. Dünyada kadın futbolu hızla ilerleyip gelişiyor. Henüz milli takımlar düzeyinde kadınlarda bir başarı alamadık ama yolun başındayız" diye konuştu.

(DHA)