Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Bankalar Birliği dışındaki anlaşmalara da onay vereceklerini Akşam'a açıkladı; “Bizim TFF olarak ‘Fenerbahçe ille de Bankalar Birliği ile anlaşsın' diye bir şartımız yok. İstedikleri bankayla anlaşsınlar. Yeter ki anlaşsınlar. O zaman G.Saray kadar harcama limiti alırlar.”

TFF Başkanı Özdemir: Fenerbahçe yeter ki bir bankayla anlaşsın

TFF Başkanı Nihat Özdemir, harcama limitleri tartışmasını Akşam gazetesine değerlendirdi.

Fenerbahçe’nin ‘Borç ana para harcama limitine konulmasın’ önerisine karşı çıkan Trabzonspor ile Galatasaray’la bir uzlaşma sağlama imkanı bulunup bulunmadığı” şeklindeki soruya Başkan Özdemir, “Böyle bir ihtimal mümkün görünmüyor. Çünkü Trabzonspor ve Galatasaray rekabet açısından bunu kabul etmiyor” dedi.

“Kamuoyunda TFF, Fenerbahçe’yi Bankalar Birliği ile anlaşmaya zorluyor. Başka bankalarla yaptığı anlaşmaları kabul etmiyor” şeklinde bir kanaat olduğu hatırlatılınca ise Özdemir şu yanıtı verdi: “Bizim bu konuda Fenerbahçe’ye bir şartımız ve dayatmamız söz konusu bile olamaz. İstedikleri bankayla anlaşabilirler. Yurt içinden, yurt dışından, Amerika’dan… Hangi banka ile isterse onunla anlaşsınlar. Yeter ki anlaşsınlar. Biz kabul ederiz. O zaman Fenerbahçe’nin de Galatasaray kadar harcama limiti olur. Biz Fenerbahçe’nin daha avantajlı şartlarda anlaşma yapmasından memnuniyet duyarız.”

Fenerbahçe, Bankalar Birliği anlaşması için şu isteklerin yerine getirilmesini istiyor.

1- Her kulüp başkanı kendi dönemindeki borcun sorumlusu olsun...

2- Ödemelerdeki faiz oranlarının kesinlikle aşağıya düşürülmesi gerekiyor.

3- Borç ödemesi, 3 yıl ana para ödemesiz 10 yıl olsun.

4- Alınan borç dolar olarak değil, TL olarak alınsın...

5- Kulüplere nakit para desteğinde bulunulsun.

6- Ana para borcu anlaşma yapan kulüplerde olduğu gibi hesaba dahil edilmesin.