TFF, MHK Eğitim Danışmanlığı görevinden istifa eden Jaap Uilenberg'in açıklamalarına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Yıllarca içinde bulunduğu kuruma yaptığı bu saygısızca ve haddini aşan açıklamalarını kabul etmiyor ve açıkça iç işlerimize müdahil olma girişimini de şiddetle kınıyoruz" denildi.

TFF'den Jaap Uilenberg'e tepki: Şiddetle kınıyoruz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) Eğitim Danışmanlığı görevinden istifa eden Jaap Uilenberg'in açıklamalarına sert tepki gösterdi.

TFF'den yapılan açıklamada, "TFF bünyesinde eğitim hizmeti veren bir şahsın, TFF ve MHK'yi hedef alan açıklamalarının kabul edilmesi mümkün değildir. Uilenberg'in bizzat TFF Yönetim Kurulunun aldığı kararlara yönelik 'Kara sayfa', 'Delice' ve 'Tehlikeli' gibi ifadelerinin ülkemiz hakemliği ve spor kültüründe asla yeri yoktur" denildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Yıllarca içinde bulunduğu kuruma yaptığı bu saygısızca ve haddini aşan açıklamalarını kabul etmiyor ve açıkça iç işlerimize müdahil olma girişimini de şiddetle kınıyoruz. TFF ile olan sözleşmesinin 31 Mayıs 2022 tarihinde sonlanacak olması ve bu tarihten sonra kendisi ile göreve devam edilmeyeceğini bilmesine rağmen farklı bir algı oluşturma çabası ile gerçek niyetini açıkça ortaya koymuştur. Uilenberg'in hakemlerimiz üzerinde baskı ve kamuoyunda gerçeği yansıtmayan bir algı oluşturma çabasını dikkatlice izliyor, yıllarca TFF'de ücreti karşılığında çalışan Uilenberg'in mesleki etik kuralları gereğince davranmasını kendisine hatırlatıyoruz."

UİLENBERG NE DEMİŞTİ?

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Eğitim Danışmanı Hollandalı eski hakem Jaap Uilenberg, 4 Nisan Pazartesi günü yazılı bir açıklama yayımlayarak istifa ettiğini açıklamıştı.

Uilenberg’in yazılı olarak sunduğu istifa mektubunda, “Sevgili hakemler, 8 Mart 2022 tarihi sonsuza kadar Türk Hakemliğinde kara bir sayfa olarak kalacak. 2022 Dünya Kupasına aday hakem ile beraber birçok hakemi uzaklaştırmak, adil olmayan ve inanılmaz bir karardı. Ülkemde ve Avrupa’nın birçok ülkesinde çok uzun zamandır Hakemlik işinin içindeyim, şimdiye kadar hiç böyle bir karar görmedim” ifadelerine yer vermişti.