Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig ve 1.Lig'den 4 takım yerine 2 takımın düşürülmesi kararını onayladı. Buna göre Süper Lig, gelecek sezon 20 takımla oynanacak.

TFF: Süper Lig ve 1'inci Lig'den bu sezon 4 takım yerine 2 takım düşecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu sezon Süper Lig ve 1'inci Lig'den 4 takım yerine 2 takımın düşeceğini açıkladı. Buna göre Spor Toto Süper Ligi’nin 2023-2024 sezonu 20 takımla oynanacak.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle Atakaş Hatayspor ve Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. Spor Toto Süper Lig'den, Adanaspor A.Ş. ve Yeni Malatyaspor ise Spor Toto 1.Lig'den çekilmişti.

Alt liglerde küme düşecek olan takımlarla ilgili kararlar ise şu şekilde:

TFF 2.Lig Kırmızı Grup: Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. ve Diyarbekir Spor A.Ş.'nin çekilmesi sebebiyle 20 takımlı ligden 4 yerine 2 takım düşürülecek.

TFF 3. Lig (2.Grup): Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraşspor A.Ş.'nin çekilmesi sebebiyle 17 takımlı gruptan Bölgesel Amatör Lig'e düşürüleceği belirtilen 3 takım yerine 2 takım alt lige düşürülecek.

TFF 3. Lig (3.Grup): Malatya Arguvan Spor ve Osmaniyespor Futbol Kulübü'nün ligden çekilmesi sebebiyle 18 takımlı gruptan Bölgesel Amatör Lig'e düşürüleceği belirtilen 3 takım yerine 1 takım alt lige düşürülecek.