Süper Lig'in haziran ayında seyircisiz olarak başlaması yönünde karar aldı. TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Ligleri 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık. Sağlık Bakanlığımıza müracaat edeceğiz. Sağlık Bakanlığımız da konuyu bugüne kadar değerli çalışmalara imza atan Bilim Kurulumuza havale edecek" dedi

TFF, ligleri haziran ortasında başlatma kararı aldı: Bakanlığa müracaat edeceğiz

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Süper Lig'in durumu belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmenin ardından TFF bu sabah toplandı. Kritik buluşmada TFF, Süper Lig ve diğer liglerin haziran ayında seyircisiz başlaması yönünde karar aldı.

Liglerde kalan haftalardaki maçlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu'nun koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanmasına yönelik hazırladığı "Futbola Dönüş Öneri Protokolü"ne uygun şekilde gerçekleşecek.

Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından video konferans aracılığıyla basın mensupları ile bir araya geldi. 12-13-14 Haziran haftasında liglerin başlamasına karar verildi.

‘BAKANLIĞA MÜRACAAT EDECEĞİZ’

TFF Başkanı Nihat Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

“Bu süreçte Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile toplantılar yaptık, Süper Lig, 1. Lig, 2. Ve 3. Lig kulüplerimizin fikirlerini aldık. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu başta devletimizin tüm kurumları ile istişare içinde süreci değerlendirdik. UEFA ve FIFA ile görüşmeler yaptık. Gerekli düzenlemeleri yaptık. En son Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisine bizleri kabul ettiği, değerli bilgilerini paylaştığı için teşekkür ediyorum. Şimdilik olmak kaydıyla, elimizde değişik senaryolarımız da bulunmakla birlikte ertelenen Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerimizi 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık. Bu kararımızla liglerin belirlediğimiz takvimde oynanması için Sağlık Bakanlığımıza müracaat edeceğiz. Sağlık Bakanlığımız da konuyu bugüne kadar değerli çalışmalara imza atan Bilim Kurulumuza havale edecek. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu, beraber yapacakları çalışmalar sonrasında müsabakaların nasıl ve hangi şartlarda oynanacağına karar verecek.”

‘SEZONU TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ’

“Bu süreçte Bilim Kurulu'nun Sağlık Kurulumuzla beraber yapacağı değerlendirmeleri de içeren sürecin sonunda ortaya çıkacak esasları tüm kulüplerimize bildireceğiz. Bilim Kurulumuz bu çalışmalarını yürütürken biz de Futbol Federasyonu olarak Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig ile Bölgesel Amatör Liglerimizdeki kulüplerimizi temsil eden Kulüpler Birliği Vakfı ve dernekleri ile görüşmeler yapmaya başlayacağız. Tüm istişarelerimizi yapıp Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun maçların nasıl oynanacağına dair kararı çerçevesinde ligleri başlatacağız. Devletimizin tüm kurumlarının desteğiyle sezonu tamamlamayı hedefliyoruz. Antrenmanlarına başlayan kulüplerimizin bu zaman zarfında hazır hale geleceğine inanıyoruz. UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ülkemize yakışır şekilde ev sahipliği yaparak sezonu taçlandıracağız. Hiçbir virüse meydanı bırakmayacağımızı belirterek hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”