Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, kullanılan 209 oyun 158'ini alarak TFF'nin yeni başkanı oldu. Büyükekşi yeni yönetim kurulu üyeleri ile güzel işlere imza atacaklarını belirterek, “Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev yapmakta olan tüm kurulların istifasını talep ediyorum” dedi.

TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi oldu
Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu Ankara’da gerçekleşti.

Ankara’da bir otelde yapılan ve 307 delegeden 219’unun katılımı ile başlayan genel kurulda divan kurulu başkanlığına Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak seçildi.

TEK ADAY BÜYÜKEKŞİ

TFF tarafından yapılan açıklamaya göre, başkan adaylığı için açıklanan listede Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Mehmet Büyükekşi, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı, Hüseyin Yangın yer aldı.

TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nda, 8 adayın yeterli imzayı toplayamamasından dolayı başkanlık seçimine Mehmet Büyükekşi'nin tek aday olarak gireceği açıklandı.

"PROBLEMLERİN DEĞİL, GÜZELLİKLERİN KONUŞULDUĞU BİR LİG İSTİYORUZ"

Büyükekşi, yeni dönemde birçok ilke imza atılacağını söyleyerek, şunları kaydetti:

''Bu zamana kadar Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde kadın yönetim kurulu üyesi olmamış. Bizim şu anda listemizde çok değerli iki kadın yönetim kurulu üyemiz var. İlklere imza atacağız. İnşallah adalet anlayışını getireceğiz. Hakemlerin, problemlerin konuşulduğu bir lig değil de, futbolun güzelliklerinin konuşulduğu bir lig olmasını istiyoruz. Bir çok konuda hakem performanslarıyla ilgili teknolojiyi, yapay zekayı kullanmayı hedefliyoruz. Ben değil biz olarak yola çıkmak istiyoruz. Bir kuş tek kanatlı uçamaz. Çift kanat lazım. Bunun bir kanadı federasyonsa, diğer kanadı kulüplerimiz ve futbolun diğer paydaşlarıdır. Hep el ele vererek gerek spor kamuoyu olsun gerek kulüpler, futbolcular, hocalar, federasyon Türkiye'de futbolun kalitesini yükselterek marka değerini yukarılara çıkarmamız gerekiyor. Hizmet ihracatında, dünyada dizi/film ihracatında ikinciyiz. 140 ülkeye ihracat yapıyoruz. Niye futbol kulüplerimizin maçlarını diğer ülkelere izletmeyelim. Bunun için de farklı işler yapmamız lazım. Farklı konular işlememiz lazım.''

ÖZBEK: BÜYÜKEKŞİ'NİN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM

TFF Genel Kurulu'na katılan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün seçim döneminden söz ederek, "Galatasaray'ın birikmiş problemleri var. Buna odaklanarak seçime hazırlandık. Genel kurul üyelerimize ve taraftarlarımıza anlattık. Onlar da teveccüh ederek bizi seçti. Artık görev bizde. Biz de gerekeni yapacağız. Transferler üzerinde çalışıyoruz. Önünüzdeki günlerde açıklayacağız. Taraftarın da memnun olacağı bir takım kuracağız" dedi.

TFF seçimlerinde bir yıllığına yeni bir yönetim olacağını söyleyen Özbek, "Mehmet Büyükekşi de Türk futbolu ve iş dünyası için çok önemli birisi. Kendi kurmuş olduğu yönetim de çok kuvvetli. Kendisiyle Kulüpler Birliği Vakfı'nda Türk futboluyla ilgili bazı problemleri tartıştık. Olaylara yaklaşımı şeffaflığı öne çıkıyor. Başarılı olacağına inanıyorum. Başarılı olması için de bütün kulüplerin destek olup arkasında durması gerekiyor. Geçen gün yapılan toplantıda ortaya çıkan büyük bir destek var. Çalışma sürecinde de bu desteği göreceğini düşünüyorum. Ben iyi geçeceğini düşünüyorum. Mehmet Bey de içimizden gelen birisi, dolayısıyla problemlere çok yakın, son derece telaşsız bir yöntem sergileyecek. İyi bir yıl olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

YENİ BAŞKAN BÜYÜKEKŞİ OLDU

Mehmet Büyükekşi, 209 delegenin 158'inin oyunu alarak yeni Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı seçildi. Kullanılan oyların 51'i ise geçersiz sayıldı.

TFF başkanlığına seçilen Mehmet Büyükekşi, federasyon bünyesinde görev yapan kurulların istifasını istedi.

Büyükekşi, “Bir aydan beri bunu çok iyi bir şekilde gördünüz. Baskılara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Biz doğrusunu yapacağız. Eğer doğru yaparsak çok farklı şeyler olacağını siz de göreceksiniz. Ben hep söyledim. Biz bu yolda birlikte yürümeye kararlıyız. Allah'ın izniyle Türk futbolunu arzulanan ve hak ettiği noktalara hep birlikte getireceğiz. Ben bundan sonraki dönemde de özellikle her zamankinden çok farklı bir yönetim kurulu listesi oluşturdum. Her bölgeye hitap eden, bir yönetim kurulumuz var. Onlarla birlikte inşallah çok güzel işlerin altında imza atacağız. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev yapmakta olan takip, disiplin, temsilciler, etik kurulları gibi tüm kurulların istifasını talep ediyorum. Biz bundan sonra bu yola çıkarken bembeyaz yeni bir sayfa açarak ilerlemek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Büyükekşi’nin tam listesi şu isimlerden oluştu;

Murat Aksu
Yalçın Orhan
Yusuf Günay
Nükhet Küçükel Ezberci
İdil Karademirlidağ Suher
Erman Kalkandelen
İbrahim Burkay
Alkın Kalkavan
Ramazan Üçdan
Müslüm Özmen
Hamit Altıntop
Ali Düşmez
Talat Papatya
Volkan Can

(İHA-DHA)