Riva'da yer alan TFF'nin Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde iki işçi intihar girişiminde bulundu

TFF tesisi inşaatında intihar girişimi

TFF'nin Beykoz Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin yapımını üstlenen Aras İnşaat’ta çalışan iki işçi, inşaatın çatısına çıkıp intihar girişiminde bulundu. Birçok kamu ihalesini üstlenen ve Gümüşhane Devlet Hastanesi projesinde kamuyu milyonlarca lira zarara uğratan şirkete bağlı olan işçiler, 6 aydır maaşlarını alamadıkları için intihar girişiminde bulunduklarını ifade etti.

Polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda aşağıya inmeye ikna olan çalışanlar, şirket yetkilisi olan olduğu söylenen kişiye, "6 aydır paramızı alamıyoruz. 6 aydır paramızı almamamıza rağmen bir gün bile işimizi aksatmadık. Ramazan ayında burada aç kaldık. Son çare olarak bunu yaptık. Bizim paralarımızı ödeyin" dedi.

ARAS İNŞAAT KAMUYU MİLYONLARCA LİRA ZARARA UĞRATMIŞ

Murat Ağırel’in 2 Kasım 2019’da Yeniçağ’da yayınlanan “Bitmeyen hastane yapmışlar: Gümüşhane Devlet Hastanesi” başlıklı yazısına göre, Gümüşhane Devlet Hastanesi yapımı ihalesini 38 milyon 872 bin TL teklifle üstleniyor. İhale şartnamesindeki süreye göre de yapım işi 11 Ekim 2014 tarihinde bitmesi gerekirken inşaat 2015 yılında bitiyor. Aras İnşaat ihaleyi 38 milyonluk teklifle almasına rağmen, maliyet 51 milyon TL’yi buluyor.

2015 yılında inşaatın bitmesinin ardından hastaneye taşınma işlemlerinin başlaması gerekirken, hastane binasında ve zemininde çatlaklar olduğu fark ediliyor. Yapılan incelemelere göre hastanenin heyelan bölgesinde yapıldığı ortaya çıkıyor ve hastanenin hizmete girebilmesi için zemin güçlendirme ve heyelan önleme çalışmasının yapılması gerektiği sonucuna varılıyor. Yapılan çalışmalara göre ise bunun maliyeti de 40 milyonu buluyor ve tekrar açılan ihalede aymak Yapı İnşaat ve M.Y.S. Yol Yapım Madencilik adlı ortak girişim, 39 milyon TL ile ihaleyi kazanıyor.

(Kaynak: İHA, Yeniçağ)