Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Yıldırım Gençer, Kürt medyasına söyleşi verdi. Gençer, "İçimizde Kürt arkadaşlarımız var," dedi.

TGB Genel Başkanı: Kürt arkadaşlarımız da var

Vatan Partisi ve Doğu Perinçek destekçisi Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Yıldırım Gençer, Irak Kürdistan Bölgesi merkezli Rudaw'dan Şevket Herki'ye Kürt sorunu ile ilgili konuştu.

Baba tarafından Kürt olduğunu ve TGB’de çok sayıda Kürt genç bulunduğunu söyleyen Gençer, “Kürt sorununa bakışımız birlik temelinde, bölünme temelinde değil” dedi.

Gençer, söyleşide "Birliğiniz içerisinde Kürt gençler de var mı? Kürtlere ve Kürt sorununa nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Öncelikle şunu söyleyeyim; ben baba tarafından Kürt bir aileden geliyorum. Çok sayıda Kürt arkadaşımız var. Genel Başkan olarak ben, Genel Başkan Yardımcılarımızdan yine var. O yüzden Türkiye Gençlik Birliği Türk, Kürt ve diğer etnik grupların aynı zamanda birleşimi ama Türk milliyeti çerçevesinde faaliyet gösteriyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir.” Biz de Türkiye Gençlik Birliği olarak bu şiarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İçimizde Kürt arkadaşlarımız var, diğer etnik gruplardan arkadaşlarımız var ve Kürt sorununa da bakışımız da birlik temelinde, bölünme temelinde değil. Birlik temelinde Türkiye’nin buluşabileceği, Kürt sorununu Emperyalizm destekli kaşıyan terör örgütlerine karşı tavır, açık mücadele ve onun bugün Türkiye’deki siyasal temsilcisi HDP’ye karşı da tavır. Çünkü bize göre HDP ve Emperyalist siyasetler Türk ve Kürdü ayrıştırmak için yürütülen bir politikanın merkezidir."

KÜRTÇE SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ

Kürtçe ile ilgili sorunların Türkiye'de bugün çözülmüş olduğunu iddia eden Gençer, "Mesela Türkiye’de üniversitelerde Kürtçe bölümler açıldı, şehirlerde kurslar açıldı. Fakat bunlara ilgi olmadı. Neden; çünkü bir geleceği yok. Geleceği olmadığı için talep olmaması da çok haklı. O yüzden bu talep suni, yapay bir taleptir. Ama tabiki Kürtçe dilinin korunması, geliştirilmesi, insanların bunu özgürce ifade etmesi gerekir. Tabi bu sorunlar bugün Türkiye’de çözüldü. Geçmişte belki bu tür sorunlar vardı ama birlik ve birleşme temelinde çözüldü. Tabi katedeceğimiz daha çok yol var. Ama Kürtçe eğitim talebi şu an çok gerçekçi bir talep değil," dedi.