Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 6 gazeteci ve yorumcunun isimlerini sayarak 'paralı tetikçiler' diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. Cemiyet, "Gazeteci ve yazarların başına gelebilecek tüm saldırılardan, bu açıklamayı yapan siyasetçiler sorumludur," dedi.

TGC'den Bahçeli'ye: Gazetecilerin başına gelecek saldırılardan sorumludur

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, siyasi parti temsilcilerinin gazetecileri tehdit etme alışkanlığından artık vazgeçmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada “Gazeteciler, partilere oy veren-vermeyen tüm yurttaşların haber alma hakkı için görev yapmaktadır. Parti temsilcilerinin görevi de gazetecileri tehdit etmek değil, gazetecilerin can güvenliği olan koşullarda yurttaşları bilgilendirmesini sağlamaktır” denildi.

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

* Demokratik ülkelerde siyasetçiler, her gün haberlerini, yorumlarını ve düşüncelerini beğenmedikleri gazetecileri hedef gösteren, nefret söylemi içeren açıklamalar yapmazlar. Demokratik ülkelerde bu açıklamalardan sonra evlerinin, iş yerlerinin önlerine pusu kuran kişiler tarafından gazeteciler saldırıya uğrayıp hastanelik olmazlar. Oysa Türkiye’de gazeteciler düzenli olarak siyasetçiler tarafından hedef gösterilmekte ve tehdit edilmektedir.

* Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Orhan Bursalı, Şaban Sevinç, Sevilay Yılman, Necdet Saraç, iletişim bilimci-yazar Ali Haydar Fırat ile kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı’ya yönelik hedef gösteren,nefret söylemi içeren açıklamalar yapmıştır.

* MHP yönetiminin daha önce hedef gösterdiği gazeteci ve yazarlar saldırıya uğramış, sorumluları yakalanıp cezalandırılmamıştır. Son olayda da gazeteci ve yazarların başına gelebilecek tüm saldırılardan, bu açıklamayı yapan siyasetçiler sorumludur. Meslektaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyor, dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz.

* Toplumsal barış sağlanamadan ülkede huzurun, ekonominin, düzelmesinin sağlanması mümkün olmayacağını bir kez daha hatırlatıyor, siyasetçileri, gazetecilere yönelik hedef gösteren, nefret söylemi içeren söz ve davranışlardan vazgeçerek kaçınmaya çağırıyoruz.