Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, AKP'li Belediye Başkanı Yaşar Şahin'i eleştiren paylaşımları nedeniyle tehdit alan gazeteci Serkan Ocak ile ilgili açıklama yaptı. TGC'nin açıklamasında, "Meslektaşımızın tehdit edilmesi kabul edilemez" denildi.

TGC: Üyemiz Serkan Ocak’ın tehdit edilmesi kabul edilemez

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, gazeteci Serkan Ocak’ın tehdit edilmesiyle ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

"Kamu yararına aykırı faaliyetlerinin haberleştirilmesinden hoşnut olmayan siyasetçilerin ve taraftarlarının gazetecileri hedef gösterme alışkanlıklarına bir yenisi daha eklendi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balotaj Kurulu Üyesi gazeteci Serkan Ocak, sosyal medya hesabından Ordu Gürgentepe İlçesi’nin köy yolunun yıllardır yapılmadığını belirten bir paylaşımının ardından tehditler aldı. Yerel bir sorunu gündeme getiren meslektaşımızın tehdit edilmesi kabul edilemez.

Kamuoyunda iki kadın işçiyi, makam odasında hakaret ederek sendikadan istifaya zorlayan görüntüleriyle gündeme gelen AKP’li Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’i destekleyen bazı gruplar üyemiz Serkan Ocak’ı tehdit eden paylaşımlar yaptı.

Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü anlamayan kişiler tarafından paylaşılan bu tehditlerle ilgili olarak Ordu Valiliği’ni göreve davet ediyor, sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istiyoruz. Kendisini tehdit eden sosyal medya hesaplarıyla ilgili suç duyurusunda bulunan üyemiz Serkan Ocak’a da geçmiş olsun diyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Ordu Gürgentepe Belediyesi'nde çalışan işçilere sendikadan ayrılmaları için baskı kurduğu ve hayatını kaybeden asker yakını kadın işçiye de hakaretlerde bulunduğu görüntüleri ortaya çıkan AKP'li Belediye Başkanı Yaşar Şahin'i eleştiren gazeteci Serkan Ocak tehdit mesajları almıştı.

Serkan Ocak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Gürgentepe'deki köylerinin yolunun 10 yıldır yapılmadığını, konuyu CİMER'e taşıdıklarını, Yaşar Şahin'in CİMER'e verdiği yanıtta köy yolunun yapıldığını belirttiğini, oysa köye kimsenin uğramadığını, yolların yapılmadığını belirtmişti.