TGC'yi ziyaret eden CHP'li Kılınç: 'Berberoğlu adına da buradayım'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Yüksel Mansur Kılınç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)’ni ziyaret etti. Kılınç ziyaretinde Genel Başkan Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş ile görüştü.

Görüşmede Türkiye’de medyanın yaşadığı sorunlar ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin faaliyetleri ele alındı.

Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan CHP Milletvekili Adayı Yüksel Mansur Kılınç, kendisinin de aday olduğu İstanbul 2. Bölge 1. Sıra adayı gazeteci Enis Berberoğlu’nun tutuklu olması nedeniyle ziyaretini Berberoğlu adına da gerçekleştirme sorumluluğu hissettiğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bildirgesinde medyanın sorunlarına çözüm getirecek çok somut önerilerin olduğunu kaydeden Kılınç, 24 Haziran’dan sonra özgür medya mücadelesi için yeni bir dönemin başlayacağını ve Türk medyasının bugünkü sıkıntıları aşacak köklü bir geçmişe ve birikime sahip olduğunu söyledi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Turgay Olcayto ise 1960 yılından bu yana basının içinde olduğunu belirterek hiçbir dönem bu kadar sıkıntılı bir dönemin yaşanmadığını ifade etti.

Bir başka üzüntüsünün de gazetecilerin meslektaşlarını ihbar etmesi, tehdit etmesi olduğunu belirten Olcayto, biz eğer meslek örgütleri olarak, gazeteciler olarak dayanışma içinde olsaydık, sendikalı olsaydık Türkiye bu sıkıntıları yaşamazdı dedi.

TGC’nin eski Genel Başkanı Nail Güreli’nin çok kullandığı bir sözü hatırlatan Oycayto, “umutsuz olmaya hakkımız yok” dedi.