İktidara yakınlığı ile bilinen TGRT Haber’in eski sunucusu, ekonomiye ilişkin yorumlarıyla dikkat çeken Ekrem Açıkel, Halk TV’ye geçtiğini duyurdu.

TGRT'de işten çıkartılan Ekrem Açıkel Halk TV'ye geçti

TGRT Ana Haber'deki ekonomi eleştirileri sebebiyle işten atılan haber spikeri Ekrem Açıkel, Halk TV'ye geçti. Açıkel, Halk TV ile anlaştığını duyurdu.

"ARTIK HALK TV AİLESİNDEYİM"

Twitter'dan paylaşım yapan Açıkel, şu ifadeleri kullandı: "Dostlar, güzel bir haberim var “Ne zaman döneceksin?” Hep sordunuz. Vuslat Artık Halk TV ailesindeyim. Yarın saat 13’te ilk bülten için “vira bismillah” diyeceğim. Bana kucak açan Halk TV yönetimine teşekkür ederim. Ahlâklı hakikate hürmet eden halk haberciliğine devam…"

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yeni Halk Ekmek büfesi açma talebini reddeden AKP'li ve MHP'li üyelere tepki gösteren Açıkel, "Ekmeğin üzerinden siyaset yapılmaz. Şu işi bari particilikten uzak tutun" ifadelerini kullanmıştı.

Açıkel, "Doların artması sayesinde üretimin Türkiye'ye kayacağını ve dünyaca ünlü tekstil markalarının üretim bandını Türkiye'ye çekeceği" yorumunda bulunmuiştu.

Açıkel, petrol fiyatlarının düşmesine rağmen benzin ve motorinin aynı fiyatta kalmasına da tepki göstererek "İyi kazıklandık, güzel kazıklandık, müthiş kazıklandık" sözlerine yer vermişti.