Cumhuriyet gazetesi önünde, işten çıkarılan Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi 8 gazeteci için basın açıklaması gerçekleştirildi. TGS adına okunan açıklamada, alınan kararın ‘yayın çizgisine yönelik bir operasyon’ olduğu kaydedilerek, toplu sözleşme uygulanana kadar mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

TGS’den Cumhuriyet gazetesi önünde basın açıklaması

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Cumhuriyet gazetesinde işten çıkarılan 8 üyesi için gazete önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Burada TGS adına açıklamayı okuyan Cumhuriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Serkan Ozan, gazetecilerin görevlerine son verilmesinin kara bir leke olduğunu belirterek, “Bu lekenin mimarları Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu ve atanmış şirket yönetim kurulu üyeleri Osman Özer ve Adnan Arslan'dır” dedi. Ozan, kararı tanımadıklarını ifade etti.

Süreç hakkında da bilgi veren Ozan, 16 Kasım’daki Cumhuriyet Vakfı toplantısında 15 kişinin işten çıkarılması kararının alındığını, bu konuda da gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın görüşüne başvurulduğunu, Küçükkaya’nın ise kimsenin işten çıkarılmaması yönünde yapıcı önerilerde bulunduğunu kaydetti.

“YAYIN ÇİZGİSİNE YÖNELİK BİR OPERASYONDUR”

Cumhuriyet gazetesinin 18 yıl sonra TGS ile toplu sözleşme imzaladığını hatırlatan Ozan, ekonomik gerekçelerle işten çıkarılmayı kabul etmediklerini dile getirerek, Alev Coşkun, Işık Kansu, Adnan Arslan ve Osman Özer'i istifaya çağırdıklarını aktardı.

Ozan, “Bu, Cumhuriyet'in gazetecilik anlayışına vurulmuş bir darbe, yayın çizgisine yönelik bir operasyondur. Bu operasyonun kimler tarafından yapıldığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ozan, sözlerinin sonunda, “Cumhuriyet'in gerçek sahipleri okurlarımıza, hiçbir koşulda desteklerini esirgemeyen Cumhuriyet dostlarına dayanışma ruhuyla sesleniyor, saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Gazete önündeki açıklamada konuşan TGS Başkanı Gökhan Durmuş ise işten çıkarmaları sendikanın tasfiye süreci olarak gördüklerini vurguladı. Durmuş, toplu sözleşmeyi uygulatana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Çok sayıda gazeteci de Cumhuriyet önündeki açıklamaya destek verdi.