TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonu, seçimleri izlerken saldırıya uğrayan Dokuz8 Haber muhabiri Fatoş Erdoğan ve KRT TV muhabiri Eylem Sultan Keleş’in AKP’li okul sorumlusu tarafından engellenmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Gazetecilerin seçimi izlemek için kimsenin iznine ihtiyacı yoktur. Özgür basın seçim güvenliğinin parçasıdır. 298 Sayılı Kanun uyarınca medya mensuplarının sandık başı işlemlerine engel olmamak şartıyla haber yapması engellenemez" dedi.

Kaynak: ANKA
TGS'den seçimi izleyen gazetecilerin darp edilip engellenmesine ilişkin açıklama

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ Komisyonu, İstanbul’da seçimleri izlerken bir grup tarafından saldırıya uğrayan Dokuz8 Haber muhabiri Fatoş Erdoğan ve KRT TV muhabiri Eylem Sultan Keleş’in AKP’li okul sorumlusu tarafından engellenmesine tepki gösterdi.

TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Gazetecilerin seçimi izlemek için kimsenin iznine ihtiyacı yoktur. Özgür basın seçim güvenliğinin parçasıdır. 298 Sayılı Kanun uyarınca medya mensuplarının sandık başı işlemlerine engel olmamak şartıyla haber yapması engellenemez" denildi.

"KRT muhabiri Eylem Sultan Keleş ve Dokuz8 Haber muhabiri Fatoş Erdoğan'ın yanındayız” denilen açıklamada, "Farklı şehirlerden özellikle kadın sandık görevlilerine yönelik saldırı haberleri gelirken, okullarda seçimi izleyen kadın gazeteciler de engelleniyor, fiziki saldırıya uğruyor" ifadelerine yer verdi.

Komisyonun açıklamasının devamı şöyle:

"Gazetecilerin seçimi izlemek için kimsenin iznine ihtiyacı yoktur. Özgür basın seçim güvenliğinin parçasıdır. 298 Sayılı Kanun uyarınca medya mensuplarının sandık başı işlemlerine engel olmamak şartıyla haber yapması engellenemez. KRT muhabiri Eylem Sultan Keleş ve Dokuz8 Haber muhabiri Fatoş Erdoğan'ın yanındayız.”