TGS ve DİSK Basın-İş'ten 'dokuz8haber' açıklaması: Hukuki işlem başlatıldı

Dokuz8Haber’de yaşandığı iddia edilen kadına şiddet ve sigortasız istihdam tartışmasıyla ilgili Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan (TGS) ve DİSK Basın-İş'ten açıklama geldi. TGS, dokuz8haber ile ilgili gerekli hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu, DİSK Basın İş'ten ise "Hakkını aramak isteyen arkadaşlarımızın her zaman yanındayız" mesajı verildi.

Kurumda çalışan gazeteci Şafak Timur’un eğitmeni tarafından 5 yıl önce şiddete uğradığını söylemesinin ardından başlayan tartışma sosyal medyada büyüdü, daha sonra yine kurumda çalışan gazeteci Mehmet Şafak Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kurumda çalıştığı süre boyunca sigortasının yapılmadığı, sigortasız gazeteci çalıştırıldığını ve emeğinin karşılığını alamadığını belirtti.

Sarı, paylaşımında “Çok büyük AB Fonları içinde insanca yaşamı bile sağlayamayan çok komik maaşlar vardı. 6 gün, günde 9 saat çalıştırılıp asgari ücret bile alamayan meslektaşlarımız oldu” diye yazdı.

Bu gelişmelerin ardından kurumda çalışan birçok gazeteci, kurumla yollarını ayırdığını duyurdu.

Gazeteci Şafak Timur'un açıklamasının ardından Dokuz8Haber’den de bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Meslektaşımız gazeteci Şafak Timur’un yaşadıklarında dair üzüntümüzü paylaşır, süreci yakından takip edeceğimizi, kendisine ihtiyaç duyduğu her noktada destek olmaya hazır olduğumuzu da kamuoyu huzurunda bildirmek isteriz” ifadeleri kullanıldı.

TGS'DEN AÇIKLAMA

TGS, sosyal medyada başlayan tartışmanın ve TGS'li gazetecilerin şikâyetlerinin ardından harekete geçti. Sendika, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, dokuz8haber'e yönelik hukuki işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

DİSK BASIN-İŞ: HAKKINI ARAMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

DİSK Basın-İş sendikası da, gazeteci Sarı'nın paylaşımının ardından bir açıklama yaptı. Sendikanın twitter hesabından yapılan açıklamada, "DİSK Basın İş her türlü emek sömürüsü ve hak gaspının karşısındadır. Hakkını aramak isteyen arkadaşlarımızın her zaman yanındayız" dendi.