The Big Bang Theory'nin erken final yapmasının nedeni açıklandı. Yapım tasarımcısı John Shaffner, dizinin stüdyosu Warner Bros ve yayımcısı CBS'in esas planının yapımı birkaç yıl daha devam ettirmek olduğunu ancak Sheldon Cooper'ı canlandıran Jim Parsons'ın ayrılmak istediği için final yaptığını söyledi

The Big Bang Theory'nin erken final yapmasının nedeni açıklandı

12 sezonun ardından Mayıs 2019'da final yapan The Big Bang Theory'nin yapımcılardan biri, dizinin çok daha uzun sürmesinin planlandığını açıkladı.Dizide Sheldon Cooper'ı canlandıran Jim Parsons ayrılmasaydı dizi iki sezon daha devam edecekti.

Metro'ya konuşan yapım tasarımcısı John Shaffner, dizinin stüdyosu Warner Bros ve yayımcısı CBS'in esas planının yapımı birkaç yıl daha devam ettirmek olduğunu açıkladı. Shaffner, "Dizinin bittiği haberi sızdı çünkü Warner Bros bunu herkese açıklamak için uygun bir sunum hazırlamıştı ama oyuncu kadrosu bilmiyordu" dedi.

Independent Türkçe'nin haberine göre; Jim Parsons, tatil haftasında Chuck Lorre'la temas halindeydi ve artık geri dönüp devam edemeyeceğini söylemişti. Chuck da her zaman oyuncu kadrosundan biri ayrılırsa dizinin bitmesi gerektiğini söylerdi.

Shaffner, "Warner Bros ve CBS yaklaşık iki yıllık daha imza atmak istemişti" diye ekledi.

Shaffner, "Ofise geri dönmüştüm ve bunu öğrenince sete gidip çizgi roman mağazasında Johnny'yi (Galecki) ve Kaley'yi (Cuoco) gördüm, birbirlerine sarılmış ağlıyorlardı" diye devam etti.

"İnsanlar kararı kabul etmede bir süre çok zorlandı ve ekip de epey hayal kırıklığına uğramıştı çünkü iyi bir işti" diye ekledi.