The Economist bu sayısını Türkiye seçimlerine ayırdı. Dergide, “En önemlisi, Macaristan'dan Hindistan'a otoriter liderlerin yükselişte olduğu bir çağda Erdoğan'ın barışçıl bir şekilde makamından edilmesi, dünyadaki tüm demokratlara otoriter liderlerin yenilebileceğini gösterir" değerlendirmesinde bulunuldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dergiye tepki gösterdi, "Erdoğan niye gitsin? Sana ne zararı var? İngiltere'ye ne zararı var?" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
The Economist’in Türkiye kapağı gündem oldu

İngiltere merkezli haftalık yayın The Economist, 6 Mayıs sayısının kapağına Türkiye’deki seçimleri taşıdı. Kapakta, “2023’ÜN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ Türkiye ve Demokrasinin geleceği” başlığına yer verildi.

Dergide, “En önemlisi, Macaristan'dan Hindistan'a otoriter liderlerin yükselişte olduğu bir çağda Erdoğan'ın barışçıl bir şekilde makamından edilmesi, dünyadaki tüm demokratlara otoriter liderlerin yenilebileceğini gösterir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Seçimler büyük oranda bıçak sırtı görülse de birçok ankette Erdoğan'ın Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerisinde olduğu belirtilen dergide, Türkiye'de yeni bir iktidar olması durumunda Batı'yla ilişkilerin de onarılacağı kaydedildi.

AKP HÜKÜMETİNDEN TEPKİ: ERDOĞAN’IN İNGİLTERE’YE NE ZARARI VAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, The Economist dergisinin Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri hakkındaki kapağıyla ilgili konuştu.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, The Economist'in "2023'ün En Önemli Seçimi" kapağıyla çıkan son sayısında “Erdoğan gitmeli” şeklindeki patlangaca  işaret etti ve “Erdoğan niye gitsin? Sana ne zararı var? İngiltere'ye ne zararı var?" dedi.

Çavuşuğlu, "O kapağın içinde tabii nokta nokta 'Erdoğan gitmelidir' diyor, 'Erdoğan gitsin, gitmelidir' diyor. Bunlar Türk milleti adına karar veriyorlar ya da Türk milletine akıl vermeye çalışıyorlar. Erdoğan niye gitsin? Sana ne zararı var? İngiltere'ye ne zararı var?" diye konuştu.

Çavuşoğlu, ayrıca "Bugün Erdoğan olmasaydı bugün dünya, gıda krizi yaşayacaktı. Bugün Türkiye olmasa Avrupa'nın güvenliği tehlikededir” ifadelerini de kullandı.

Economist'in bir sonraki sayısında yayımlanmak üzere kendisinin de bir makalesi olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Şimdi makalemi geri çekiyorum” dedi.

Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de ilgili kapağa tepki gösterdi.