Uzaylılar, dev vampir kadınlar ve ABD'nin caz çağında işlenen cinayetler... Birbirinden ilginç konulu oyunların yanı sıra eski oyunların yeni uyarlamalarıyla 2021 yılı, oyuncular için altın bir yıl oldu. The Guardian’dan Keza MacDonald ve Keith Stuart, 2021’nin en iyi oyunlarını derledi.

The Guardian, 2021'in en iyi video oyunlarını derledi

Genesis Noir (Mac, Nintendo Switch, PC ve Xbox One için)

İki paralel evren: Bir yandan ABD'nin caz çağında (1920’li ve 1930’lu yıllar) işlenen bir cinayetin izini sürüyor, diğer yandan evrenin doğuşuna doğru ontolojik bir yolculuğa çıkıyorsunuz.

Genesis Noir, geleneksel bir video oyunundan farklı olarak sizi derin düşüncelere sürükleyecek, felsefi yönü güçlü bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Olay akışını oyuncunun bir tıkla şekillendirebildiği özgün bir puzzle oyunu.

Dorfromantik (PC için)

Benzersiz lokasyonlar oluşturmak için peyzaj karoları kullandığınız, ilerledikçe oyun içindeki bulmacalarla keyiflendiğiniz, kolay oynanışlı bir şehir kurma simülasyonu.

Hitman 3 (Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X için)

Ajan 47, Berlin'deki yeraltı partilerinden Arjantin'deki şaraphanelere ve devasa İngiliz malikanelerine uzanan akıl almaz suikast görevleri için geri dönüyor.

Hitman'in önceki oyunlarında olduğu gibi, oyuncular hedefleri ister gizlice tuzak kurarak, ister Yaralı Yüz filmini aratmayan yaylım ateşleriyle indirebiliyor.

It Takes Two (Bilgisayar, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X için)

Bu işbirlikçi platformer tarzı oyunda, anne ve babası büyüyle küçültülmüş acılı bir genç kızın hayatı konu alınıyor.

Genç kızın anne ve babası, onları bekleyen sayısız tehlikeye karşı kızlarına ulaşıp yeniden bir arada olmak istemektedir. Anne ve babanın arasındaki güçlü bağ oyunda onların bir numaralı silahı olarak karşımıza çıkıyor.

Little Nightmares 2 (Android, Nintendo Switch, bilgisayar, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series S/X için)

İlk olarak 2017 çıkan korku ve platformer tarzı oyununun devamı niteliğindeki Little Nightmares 2, tüyler ürpertici hikayesiyle oyuncuyu içine çekiyor.

Başkarakterimiz Six ve ona eşlik eden yeni karakter Mono'yu karanlık ve ekspresyonist yapılarıyla görüntüsü itibarıyla Orwell distopyasını andıran bir şehir bekliyor.

Maquette (PC, PlayStation 4, PlayStation 5 için)

the-guardian-2021-in-en-iyi-video-oyunlarini-derledi-889392-1.Dünya içinde dünyada oynadığınız, oyundaki ortamların birbirleri içine geçtiği yenilikçi bir oyun. Esasında romantik bir hikâyenin konu alındığı tekrarlamalı bir bulmaca oyunu. Oyunun en ilginç yanı şu: Olayın geçtiği sarayın içinde sarayın bir maketi var. Oyun içinde bu makette yaptığınız bir değişiklik, içinde bulunduğunuz gerçek boyuttaki saraya da yansıyor.

Karmaşalarla dolu bir oyun olmasına rağmen oyuna harcanan emek ve hayal gücü takdire şayan.

Mass Effect: Legendary Edition (PC, PlayStation 4, Xbox One için)

Serideki kuşkusuz en iyi bilim kurgu hikâyesine sahip Mass Effect: Legendary Edition, teknik açıdan da yenilenmiş bir oyun. Uzaylıların romantik ilişkileri, son derece iyi yazılmış oyun karakterlerinin arkasında ünlü aktörlerin mükemmel performansları, yürek parçalayan trajediler ve epik savaşlarıyla Mass Effect bu türde oyun severler için mutlaka oynanması gereken bir oyun.

Monster Hunter Rise (Nintendo Switch için)

Silahlarınızı kuşanın, sevimli kedi ve dev köpek arkadaşlarınızı çağırın, göreve gidiyoruz! Monster Hunter oyununda fantastik canavarları yenmek için bir yolculuğa çıkıyoruz.

Savaşlar kıran kırana geçmesine rağmen oyundaki şiddet ve sevimliliğin absürt birlikteliği ona ilginç bir hava katıyor.

Olija (Nintendo Anahtarı, PC, PlayStation 4, Xbox One için)

the-guardian-2021-in-en-iyi-video-oyunlarini-derledi-889396-1.Grafiklerine bakıldığında 90'lardan kalma gibi görünen, ancak bir kere oyuna başladığınızda bırakamayacağınız Olija, halkı için yeni bir yurt arayışında olan, yerinden edilmiş bir lordun hayatını konu alıyor.

Olija'yı oldukça güzel animasyonlara sahip, esrarengiz bir keşif oyunu olarak tarif edebiliriz.

Outriders (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X için)

İnsan ırkı, ölmekte olan dünyamızı terk edip görünürdeki en güvenli gezegen olan Enoch'a sığınmıştır. Fakat insanların bilmediği bir şey vardır: Enoch'ta şiddetli elektrik fırtınaları ve vahşi uzaylı istilaları gibi akıl almaz olaylar yaşanmaktadır.

Oyunda bu felaketlerden kurtulanlar olarak oyuncular, tek başlarına veya diğer oyuncularla işbirliği yaparak canavarları yener, tehlikeleri atlatır ve ödülleri toplar.

Overboard! (iPhone, iPad, Nintendo Switch ve PC için)

Anlatı tarzındaki oyunların uzmanı Inkle, oyunculara Haziran başında 'Overboard!' oyunuyla bir sürpriz yaptı. Bu dedektif oyununda alışılageldik dedektif hikâyelerinden farklı olarak oyuncu suçlu rolünü üstleniyor ve dedektiflere takılmadan işlediği cinayetten kurtulmaya çalışıyor. Olay 1930'larda New York'a giden bir yolcu gemisinde geçiyor. 'Overboard!', sizi pek çok farklı oyunun içine çeken ışıltılı bir macera komedisi.

Resident Evil Village (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S için)

Resident Evil 7 oyununun bir devamı niteliğindeki Resident Evil Village, başı her daim belada olan kahramanımız Ethan Winters'ın Doğu Avrupa kırsalında yeni bir hayata başlayışını konu alıyor.

Eşi vurulup henüz bir bebek olan kızı kaçırılınca Ethan kendini vampirler, kurt adamlar, gotik kaleler ve şatolarla dolu bir kabusun içinde bulur.

Returnal (PlayStation 5 için)

the-guardian-2021-in-en-iyi-video-oyunlarini-derledi-889397-1.Returnal'da kendinizi tanımadığınız bir gezegende buluyorsunuz ve her şey –evet, tam anlamıyla her şey– sizi öldürmeye çalışıyor. Oyuncu öldüğünde hayatta kalmak için savaşmak üzere tekrar hayata döndürülüyor.

Oyunun grafikleri tek kelimeyle büyüleyici. İçinde olduğunuz gezegen öyle etkileyici ki kana susamış uzaylı yaratıklar bile gözünüze güzel gözükebiliyor.

'Returnal'ı 50. defa oynuyor olsanız bile ilk oynayışınızdaki zevki tadacaksınız. Çekişmeli savaşlardan fırsat bulabilirseniz Atropos gezegeninin büyüsünü keşfedin.


Subnautica: Below Zero (Mac, Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series S/X için)

Hayatta kalma ve macera türündeki Subnautica'da sulak bir gezegende mahsur kalmış, kayıp kız kardeşi hakkındaki gerçeği aralamaya çalışan bir karakter olarak oynuyorsunuz. Bu muazzam okyanus ortamında sayısız keşif yapıyor, birbirinden heyecanlı görevlere atılıyorsunuz.

Bunun yanı sıra oyun kolay bir oynanış sunuyor. Okyanusun derinine indikçe birbirinden ilginç keşifler sizi bekliyor olacak.

Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Nintendo Switch için)

Bir Nintendo klasiğinin yeni uyarlaması. Super Mario 3D World, dört oyuncuyla oynanıyor. Bu oyunda Mario oyunlarından tanıdığımız karşı taraftaki Bowser karakteri, Mario'yu oynayan oyunculara ateş yağdırırken onu alt etmeye çalışıyoruz.

'Super Mario 3D World + Bowser's Fury', nostalji yaşamak isteyen oyuncular için harika bir seçim.

Kaynak: The Guardian (Erişmek için tıklayın)