The Walking Dead'in 8. sezon çekimlerinde düşerek kafasına sert bir darbe aldıktan sonra hayatını kaybeden dublör John Bernecker'ın ailesine 8,6 milyon dolar (51 milyon TL) tazminat ödenmesine karar verildi

The Walking Dead çekimlerinde ölen dublörün ailesine 8,6 milyon dolar

Dünyaca ünlü dizilerden The Walking Dead’in 8. sezon çekimlerinde düşerek kafasına sert bir darbe alan dublör John Bernecker yaşamını yitirdi. Mahkeme, Bernecker’ın ailesine 8,6 milyon dolar (51 milyon TL) tazminat ödenmesine karar verdi.

Independen Türkçe’nin aktardığına göre, The Walking Dead’in 2017’de 8. sezonunun çekimlerinde sette hayatını kaybeden dublör John Bernecker için süren dava sonuçlandı. Mahkeme, bir dövüş sahnesini canlandıran Bernecker’ın ölümüyle ilgili 6 gün boyunca tanıkları ve savunmaları dinledi. Kazayı gösteren kayıt defalarca izlendi. Bernecker’ın bir binadan düşerek, koruyucu yastığa inmesi gerekiyordu. Beklenmedik şekilde parande atan Bernecker, yanında korkuluğu tuttu ve düşüş yönü değişti. Bu nedenle koruyucu yastığa değil, açık alana kafa üstü düştü. İki gün boyunca hastanede yoğun bakımda tutulan dublör, yaşamını yitirdi.

Mahkeme Bernecker’ın ölümünde yayıncı AMC Networks’ü ‘kusurlu’ bulmadı, ancak Bernecker’in ailesine 8,6 milyon dolar (51 milyon TL) tazminat ödenmesine karar verildi.

‘GÜVENLİK STANDARTLARI YÜKSELTİLMELİ’

Bernecker’in annesi Susan’ın avukatı Jeffrey Harris, mahkemenin kararıyla ilgili şöyle dedi: “John, film sektöründeki geleceği inanılmaz derecede parlak olan, kayda değer ölçüde yetenekli profesyonel bir dublördü. İsteğim, bu karar ile birlikte film setlerindeki güvenlik standartlarının yükseltilmesi. Bunların sıkı takipçisi olunmalı. John’un acıklı ve önlenebilir ölümü güvenlik ile ilgili bir dizi hata sonucu yaşandı. Bu hatalardan ders çıkarmak, benzer trajedilerin yaşanmaması için önemli.”

Yapım şirketi AMC ise kazayı ‘korkunç’ olarak değerlendirerek, aileye başsağlığı dileklerini iletti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.