Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iade edilmesi için görülen dava, savunma tarafının dosyaları incelemek için tekrar süre talep etmesi üzerine 10 Kasım'a ertelendi.

Thodex'in kurucusu Özer'in Türkiye'ye iade davası 10 Kasım'a ertelendi

400 bin kişiye ait milyonlarca dolar karşılığındaki kripto parayla Arnavutluk’ta yakalanan Thodex adlı kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili duruşma, Elbasan Asliye Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmayı, Hakim Elis Dine’nin yönetti. Savunma tarafının dosyaları incelemek için tekrar süre talep etmesinin ardından mahkeme, duruşmayı 10 Kasım'a erteledi.

Savunma tarafının avukatının 21 Ekim'deki duruşmanın ertelenmesini talep etmesi üzerine duruşma, bugüne ertelenmişti.

NE OLMUŞTU?

Binlerce kişiyi dolandırdığı suçlamasıyla kırmızı bültenle aranan Fatih Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk'taki mahkeme sürecinin ardından Özer'in Türkiye'ye iade edileceğini açıklamıştı.

İddianamede yer verilen MASAK raporunda, Thodex platformunun müştekileri iş ve işlemleri nedeniyle hileli davranışlarla aldattığı kaydediliyor. MASAK raporunda, sanık Faruk Fatih Özer'in hakimiyeti altındaki 3 ayrı hesaptan 253 milyon 714 bin 909 lira karşılığı kripto varlık transfer edildiği vurgulandı. İddianamede, bu suçlar sebebiyle 356 milyon liralık zarar oluştuğuna yer veriliyor.

İddianamede firari Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 21 sanık hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 40 bin 562'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Elbasan Asliye Mahemesi, 2 Eylül'de Özer hakkında tutukluluğun devamına karar vermişti. Bu karar, 14 Eylül'de Özer'in avukatlarınca temyize götürülmüştü. Dıraç Temyiz Mahkemesi ise 20 Eylül'de Özer'in tutukluluk kararını onaylamıştı.

(AA)