Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk Tiran'da kaldığı binaya baskın düzenlendi. Baskında 2 kişi yardım ve yataklıktan gözaltına alınırken, şüphelilerden birinin Özer'i havalimanında karşıladığı ve saklanmasına yardımcı olduğu tespit edildi.

Thodex kurucusunun Arnavutluk'ta saklandığı binaya baskın: 2 gözaltı

Arnavutluk'ta, kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in saklandığı binaya düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in, 20 Nisan 2021'de yurt dışına kaçtığı öne sürüldü. Thodex sistemini kapatan Özer'in yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur ettiği ve 2 milyar dolarla kaçtığı iddia edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Özer'in, Arnavutluk'a kaçtığı tespit edildi.

Bu kapsamda Arnavutluk'ta Özer'in yakalanması için çok sayıda baskın düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kurduğu teknik ekiple işbirliğinde yürütülen çalışmalarda Özer'i, Arnavutluk'ta havalimanında karşılayan 2 kişi tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce oluşturulan beşer kişilik iki ekibin de destek verdiği çalışmalar kapsamında Özer'in Tiran'da kaldığı binaya baskın düzenlendi ve burada Arnavut uyruklu 2 kişi yardım ve yataklıktan gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerden birinin Özer'i havalimanında karşıladığı ve saklanmasına yardımcı olduğu tespit edildi.

Kaynak: AA / DHA