İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Thodex soruşturması kapsamında, şirketin finans departmanında çalışan Rana Azap ve yazılım departmanında çalışan Oral Çınar yakalandı. Rana Zarap'la birlikte 3 kritik isimden biri olduğu söylenen Oral Çınar, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince, hakkında yurt dışına çıkmamak şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Thodex soruşturması: 'Kritik isim' denilen kişi serbest bırakıldı

Kripto para dolandırıcılığı soruşturmasında Thodex şirketinin finans ve yazılım departmanında çalışanı firari şüpheliler Rana Azap ile Oral Çınar yakalandı.

Rana Azap ve Oral Çınar'ın soruşturmada adı geçen 3 kritik isimden ikisi olduğu belirtiliyordu. Özer'in abisi Güven Özer'in eşi Zuhal Özer de aranan isimler arasında.

Polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan Rana Özer ve Oral Çınar İstanbul Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Çınar, burada savcıya ifade verdi.

‘ADLİ KONTROL’ TEDBİRİ UYGULANDI

Savcılık, ifade vermesinin ardından “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" ve "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, sorgusunun ardından şüpheli Çınar'ı “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" ve "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirini uygulayarak serbest bıraktı.

SORUŞTURMADA 2 FİRARİ KALDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında gözaltı kararı verilen 82 şüpheliden aralarında şirketin firari CEO'su Faruk Fatih Özer'in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer'in de bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı. 37 şüpheli ifade vermesinin ardından serbest bırakılırken 35 şüpheli hakkında da adli kontrol tedbiri uygulandı. Güven Özer'in eşi Zuhal Özer ve Faruk Fatih Özer ise aranıyor.

Emniyete teslim olan şirketin finans departmanında çalışan Rana Azap'ın ise yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.