Thomas Cook'un iki ülkedeki iştiraki daha iflas etti

Dünyanın en büyük ve en eski seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook‘un Hollanda ve Belçika’daki iştirakleri de iflas etti. Şirketin iki ülkede toplam 701 çalışanı bulunuyordu.

Thomas Cook Hollanda tarafından yapılan yazılı açıklamada, şirketin Amsterdam Mahkemesi’ne istifasını sunduğu ve istifanın kabul edildiği bildirildi.

HOLLANDA’DA 200 ÇALIŞAN İÇİN TOPLU İSTİFA

Thomas Cook, Hollanda’nın çalışmalarına bireysel veya Avrupa’daki diğer Thomas Cook şirketleri ile devam etmesi için görüşmeler yapıldığı, fakat bu kısa vadede mümkün olmadığı için iflasın ‘kaçınılmaz’ olduğu ifade edildi. Thomas Cook Hollanda’nın 200 çalışanı için de toplu istifa başvurusu yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

BELÇİKA’DA DA İFLAS

Thomas Cook Belçika’da yaptığı yazılı açıklamada, taraflar arasında kısa vadeli finansman konusunda anlaşma sağlanamadığı ve şirketin resmen iflas ettiği aktarıldı. Şirketten, Thomas Cook Belçika’nın 91 acentesi ve 501 çalışanı olduğu bilgisi paylaşıldı ve ‘bu kişilerin mağduriyetlerini önlenmek için yoğun bir çaba gösterileceği’ vurgulandı.

İngiliz Sivil Havacılık Kurumu, tur operatörü Thomas Cook‘un kurtarma görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını ve şirketin ticari faaliyetlerine son verildiğini açıklamıştı. 22 Eylül 2019’da şirketin iflas etmesiyle dünya çapında 20 bin kişi işsiz kalmıştı. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkeden 150 bini aşkın İngiliz vatandaşının geri getirilmesi için de operasyon başlatılmıştı.

AA