Çin uçuşlarını durdurması için baskı yapılan THY, koronavirüs ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini duyurdu

THY'den Çin uçuşları ile ilgili açıklama

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, koronavirüs nedeniyle Çin uçuşları hakkında ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli değerlendirmelerin yapıldığını söyledi.

Yahya Üstün, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Türk Hava Yolları olarak Çin'de ortaya çıkan koronavirüsü ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Değerlendirmelere göre sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz."

THY'ye koronavirüs nedeniyle Çin uçuşlarını durdurması yönünde yurttaşlardan baskı yapılıyor.

Son olarak İngiliz ulusal havayolu şirketi British Airways, koronavirüs uyarısının ardından Çin'e yönelik tüm uçuşlarını acil olarak askıya aldığını açıklamıştı.

KORONAVİRÜS

Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan ve başlarda kaynağı bilinmediğinden "gizemli hastalık" olarak anılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV), bugüne kadar çoğu Asya'da olmak üzere 15'den fazla ülke ve bölgede görüldü.

Çin genelinde 132 kişinin ölümüne neden olan ve 5 bin 974 kişiye bulaşan virüs, çıkış yerinden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılıyor.