THY'den Hamidiye Su açıklaması

İBB'yi CHP'nin almasıyla, İBB'ye ait Hamidiye Su'larına hükümet ve devlet kurumları tarafından boykot uygulanmaya başladı. THY'nin de boykot uyguladığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Fatih Altaylı, THY’nin Basın Müşaviri Yahya Üstün'le konuştu.

Üstün, Hamidiye Su'larıyla ilgili çıkan haberleri yalanlayarak "Dün hangi sular ikramda yer alıyorsa, bugün de aynı sular ikram ediliyor. Hamidiye’yi bırakmış değiliz” dedi.

Altaylı, "THY Hamidiye Su’yu bırakmadı" başlıklı yazısında "Hamidiye babamın suyu değil. Ama THY’nin bir hazım sorunu olmaması sevindirici." yorumunda bulundu.

Altaylı şöyle yazdı:

"THY’nın Hamidiye Su almaktan vazgeçip, Fransız Danone’a ait Sırma Su’ya geçtiği günlerdir konuşulup duruyordu.

Sadece THY’nin değil, pek çok kamu kurumunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi işletmesi olan Hamidiye Su satın almaktan vazgeçtiği ortaya çıkıyordu.

Belediye AK Parti’den gidince, belediyenin suyundansa, yabancı şirketlerin elindeki sulara geçilmesi “yerli ve milli” hassasiyetlerin öne çıkarıldığı günlerde çokça eleştiriliyordu.

Dün de ben oldukça ağır sayılabilecek bir yazı ile bu durumu eleştirdim.

Türk Hava Yolları’nın bu yaptığının hazımsızlık olduğunu söyledim.

Akşam saatlerinde THY’nin Basın Müşaviri Yahya Üstün aradı.

Benim THY’yi eleştiren yazımı sabah saatlerinde okumuş.

Ancak işe güce dalınca ancak akşam saatlerinde aramak mümkün olmuş.

“Bu konu ile bilgi vermek istiyorum” dedi.

Ve anlattı:

“Hamidiye Su’yu bırakıp Sırma’ya geçen kuruluş THY değil. THY’nin yer hizmetleri veren şirketi TGS’nin ofislerinde Sırma’ya geçildi. Eskiden buraya Hamidiye’den damacana su alınırmış. Şimdi Sırma alacaklar. Bunun dışında bir değişiklik yok.”

Şaşırdım.

“Peki Yahya Bey günlerdir THY’nin Hamidiye Su’yu bıraktığı pek çok kamu kuruluşunun da aynı şekilde Hamidiye’den vazgeçtiği söyleniyor. Hiçbir yalanlama da görmedim” dedim.

“Siz yazınca yanıt verme gereği duyduk. Detay vermek gerekirse, THY uçaklarında ekonomi sınıfında ikram tepsilerinde yıllardır Hamidiye Su’yun bardak suları verilirdi. Bundan böyle de aynı Hamidiye Su verilmeye devam edecek. 1,5 litrelik pet şişeler ise eskiden beri Sırma’dan alınırdı. Onlar da Sırma’dan alınmaya devam edecek. Hiçbir değişiklik yok. Dün hangi sular ikramda yer alıyorsa, bugün de aynı sular ikram ediliyor. Hamidiye’yi bırakmış değiliz”

Doğrusu sevindim.

Hamidiye babamın suyu değil.

Ama THY’nin bir hazım sorunu olmaması sevindirici."