THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Covid-19 salgını nedeniyle seferleri iptal edilen yolcuların ücret iadelerini uçuş yasakları kalktıktan 2 ay sonra alabileceklerini açıkladı

THY Genel Müdürü Ekşi: Biletin iadesi uçuş yasakları kalktıktan iki ay sonra

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle seferleri iptal edilen yolcuların ücret iadelerini uçuş yasakları kalktıktan 2 ay sonra alabileceklerini açıkladı.

Yolcu haklarına dair yönetmelik değişikliğinin geçen hafta Resmi Gazete'de yayımlandığını belirten Ekşi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) 'biletin iadesi uçuş yasakları kalktıktan iki ay sonra havayolu işletmesinden alınabilecektir' kararını hatırlattı. Koronavirüs salgını nedeniyle uçuşu iptal edilen yolcuların, istediği bir tarih için bilette değişiklik yapma veya bileti açığa alma hakkı bulunduğu da belirtildi. Ücret iadesinin yalnızca açığa alınıp kullanılmayan biletler için olacağı vurgulandı.

BİLET DEĞİŞİKLİ VEYA AÇIĞA ALMA ÜCRETSİZ

Ekşi'nin Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi havayolları #COVID19 salgını sebebi ile seferlerini zorunlu iptal etmektedirler. İptal edilen seferlere ait bilet ücretleri SHGM Yönetmeliğine göre uçuş yasakları kalktıktan 2 ay sonra ödenebilecektir. Bilet değişikliği ve açığa alma ücretsiz yapılmaktadır."