Türk Hava Yolları, 6 Aralık'tan itibaren dış hat ekonomi sınıfında rakı, votka, cin ikramları yapmayacak

THY'nin kısa uçuşlarında rakı, cin ve votka tamamen kaldırıldı

Türk Hava Yolları (THY) kısa ve uzun mesafeli uçuşlarında içki ikramında kısıtlamaya gitti. Kısa uçuşlarda Rakı, Cin ve Votka tamamen kaldırıldı.

Türk Hava Yolları’nda (THY) 2019 yılı içerisinde yaşanan B737 Max krizi sonrası sıkıntılar yaşanması üzerine şirket bir süre önce tasarruf tedbirlerini uygulama koydu. Ekim ayında alınan karar ile birlikte birçok kalemde tasarruf tedbirlerini uygulamaya başlayan THY’nin, son tasarruf tedbiri ise alkol konusunda oldu.

Özellikle ikramlarının çeşitliliği ile dünyada bilinen THY, dış hatlar ekonomi sınıflarında alkol ikramı ile ilgili radikal kararlar aldı.

Dış hat ekonomi sınıfında Rakı, Votka ve Cin ikramını kaldıran THY, 6 saati aşan ER (ekonomi) olarak bilinen uçuşlarda ise tek tip Ballantines marka viski ikram edeceğini duyurdu ve konu ile ilgili olarak kabin memurları ve Turkish Do&Co şefleri bilgilendirildi.

Uygulamanın 6 Aralık tarihinden itibaren belirtilen tüm uçuşlarda başlatılacağı kaydedildi.

HANGİ ALKOLLÜ İÇECEKLER VERİLİYOR

THY'nin kısa mesafeli dış hat seferlerinde yerli ve yabancı olmak üzere iki çeşit kırmızı-beyaz şarap ile bira yükleniyor. Business class’ta ise standart alkollü içecek servisi gerçekleştiriliyor.

THY’NİN KISA DIŞ HAT UÇUŞLARI HANGİLERİ?

Soçi, Beyrut, Köstence, Bükreş, Selanik, Karadağ, Atina, Odesa, Dubrovnik, Kherson, Priştina, Üsküp, Tiran, Belgrad, Cluj, Dnipropetrovsk, Kiev, Saraybosna, Sofya, Varna, Astrahan, Budapeşte, Erbil, Hurghada, Ljubljana, Nahçıvan, Prag, Salzburg, Varşova, Bağdat, Batum, Graz, Süleymaniye, Lviv, Napoli, Rostov, Tiflis, Zagrep, Bologna, Kahire, Bakü, Oblasti, Malta, Necef, Şarm el Şeyh, Moskova Vnukovo, Katanya, İskenderiye, Kösice, Minsk, Zaporijya, Stavropol, Vilnius.

THY; Bağdat, Erbil, Süleymaniye, Necef, Kahire, İskenderiye hatlarında uzun süredir alkol servisi yapmıyor.