Tibaş Parkı’nda yapılan ve mahkeme tarafından 'durdurma' kararı verilen inşaatın mühürlenmemesine yönelik tepkiler sürüyor. Üsküdar Belediyesi’nin kararı uygulamadığını kaydeden Tibaş Parkı gönüllüleri inşaat önündeki eylemlerine devam ediyor

Tibaş Parkı gönüllüleri eylemlerini sürdürüyor: AKP’li belediye hukuk tanımıyor

Diren KUR

Acıbadem Tibaş Parkı Gönüllüleri, Üsküdar Belediyesi’nin yargı kararına rağmen Tibaş Parkı’nda sürdürdüğü inşaatı protesto etmeye bugün de devam etti. Üsküdar Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın’ın da katıldığı eylemlerde her gün yaklaşık yarım saat boyunca inşaatının bulunduğu bölgede eylem yapılıyor.

Eyleme dair BirGün’e konuşan Avukat Onur Cingil, şöyle dedi:

“25 Aralık günü İstanbul Yedinci İdare Mahkemesi tarafından Tibaş Parkında plana aykırı, kaçak bir inşaat yapıldığına dair açılan davada yürütmenin durdurulması kararı verildi. Dolayısıyla bu tarih itibariyle inşaatın tamamen durdurulup oranın mühürlenmesi gerekiyor Ama Üsküdar Belediyesi ısrarlı bir şekilde kararı uygulamıyor. Daha öncede yürütmenin durdurulma karar alınmış, planla ilgili bir değişiklik yapılıp aynı kaçak inşaata ruhsatı yine Üsküdar belediyesi vermişti.”

'NE YASA, NE KARAR TANIYORLAR'

“Talebimiz kaçak inşaat mühürlenmesidir” diyen Av. Cingil, AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin ne yasa, ne de karar tanıdığını ifade etti.

Av. Cingil, şu şekilde konuştu:

“Bugün yapılan eylemde bir ay içerisinde inşaatı mühürlemeyen Üsküdar Belediyesi ile ilgili suç duyurusu dilekçesini tanzim ettik ve yarın bütün Acıbademliler ve Tibaş Parkı savunucuları suç duyurusunda bulunacak.” Dedi. Cingil ardından “Burası insanların park olarak kullandığı, spor yaptığı, çocukların oyun oynadığı bir yerken, şu an tamamı inşaat ve ne için kullanılacağı belli değil. Hem tahsis anlamında hem de deprem inşaat anlamında hukuksuzluk var. Bağımsız mahkemeler tarafından verilen kararlar herkes tarafından bağlayıcıdır. Fakat Üsküdar Belediyesi kararı tanımıyor. Biz de alınan karara itiraz edeceğiz. Mühürleme için de kanunen 30 günlük bir süremiz var.”