Deniz Yerlikaya Türk Girişimsel Radyoloji Derneği (TGRD) ‘14. Girişimsel Radyoloji Yıllık Toplantısı’ dün İstanbul Şişli’deki bir otelde gerçekleşti. Toplantıya alanlarında uzman bilim insanları katıldı. Toplantıda girişimsel radyoloji alanında son gelişmeler, güncel uygulamaların sunulması ve karşılaşılan sorunlara karşı üretilen çözümler değerlendirildi. Hastalar hemen taburcu ediliyor Toplantıda konuşma yapan Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet […]

Tıbbi malzemelerin temini güçleşiyor

Deniz Yerlikaya

Türk Girişimsel Radyoloji Derneği (TGRD) ‘14. Girişimsel Radyoloji Yıllık Toplantısı’ dün İstanbul Şişli’deki bir otelde gerçekleşti. Toplantıya alanlarında uzman bilim insanları katıldı. Toplantıda girişimsel radyoloji alanında son gelişmeler, güncel uygulamaların sunulması ve karşılaşılan sorunlara karşı üretilen çözümler değerlendirildi.

Hastalar hemen taburcu ediliyor

Toplantıda konuşma yapan Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk, artan fiyatlardan dolayı tedavilerde kullanılan tıbbi malzemelerin temininde güçlüklerin giderek arttığına dikkat çekti. Öztürk, hasta mağduriyetlerinin yaşanmaması için fiyatlarının düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Devrim Akıncı ise tümör yakma tedavisinden bahsetti: “Tümör yakma tedavisinin en sık kullanıldığı alanlar karaciğer, akciğer, böbrek, kemik, böbreküstü bezidir. En sık karaciğerde, karaciğerin kendi kanseri olan hepatoselüler kanser ve kalın bağırsak, meme, mide gibi kanserlerin metastazlarında uygulanmaktadır.”

Toplantıda yaptığı konuşmada inme ve inme tedavisinde güncel tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kıvılcım Yavuz ise inmenin beyni besleyen damarlardaki tıkanma ile oluştuğunu erken tanı ile tedavisinin yapılmadığı takdirde felç haline dönüşebileceğini belirtti:

“Hastanın bilgilendirilmesinin yanında uygun olan tedavi yöntemine ilgili hekim karar veriyor. İnme erken teşhis ile felç kalmadan yaşamını kaybetmeden tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Erken teşhis hayat kurtarıyor.”