Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Denetim yaparak fiyatlar düşmez. Şöyle bir şey algılanmasın; denetledik, fiyatlar düşecek. Böyle bir şey yok" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Denetim yaparak fiyatlar düşmez

Fiyat artışları ve Bakanlığın gerçekleştirdiği denetimlere ilişkin de değerlendirmede bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Denetim yaparak fiyatlar düşmez. Şöyle bir şey algılanmasın, denetledik fiyatlar düşecek. Böyle bir şey yok" ifadesini kullandı.

Bakan Muş, dün (17 Kasım) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bakanlığın fiyat denetimleri ile ilgili konuşan Muş, şunları söyledi: "Denetim yaparak fiyatlar düşmez, denetim neden yapılır, arz talep dengesiyle uyuşmayan bir şey varsa Bakanlık buna müdahale edebilir. Bakanlık kanunlar çerçevesinde buna müdahale eder. Şöyle bir şey algılanmasın, denetledik fiyatlar düşecek. Böyle bir şey yok. Gramajlar ve etiketlerle ilgili şikayetler geliyor, etikette 10 lira diyor kasada başka fiyatla karşılaşılıyor. Bakanlığın denetim alanı bunlarla ilgilidir."

'HEM CARİ AÇIĞIN HEM ENFLASYONUN DÜŞÜRÜLMESİ BİZİM GÜNDEMİMİZDEDİR'

Bakan Muş, kendisine "Cari açık tarafında mısın, enflasyon tarafında mısın?" diye sorular yöneltildiğini de belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben hükûmetin bir üyesiyim, benim görevim hem cari açığın azalması hem de enflasyonun ve fiyat istikrarının sağlanmasıyla ilgili çaba sarf etmektir. Ne oradan ne buradan diye bir genelleme, tercih yapmam. Hem cari açığın hem enflasyonun düşürülmesi bizim gündemimizdedir. Bununla alakalı Bakanlık olarak hangi enstrümanlar varsa elimizde onu kullanmaya yönelik elimizden geleni yapıyoruz. Merkez Bankasına örneğin 10 birimde 5 görev düşüyorsa belki başka bakanlıklara birer görev düşüyor. Her bakanlık kendi görevini yerine getiriyor. Bu bir tercih meselesi değil. Dolayısıyla her ikisi de gündemimizde."

'ESNAFLARA AYRILAN BÜTÇE'

Esnaflara ayrılan bütçeyle ilgili eleştirilere de yanıt veren Muş, "Yıl içinde esnafımızla alakalı ortaya çıkacak ihtiyaçlarda bütçede görünmese dahi adım atma kabiliyetimiz var. Dolayısıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile görüşerek bütçe elde edebiliriz diye düşünüyorum. Pandemi sürecinde bunu yaptık" değerlendirmesinde bulundu.

AA