Ticaret Bakanı Mehmet Muş fahiş fiyatlar ile mücadele ile ilgili şikayetler olduğunu belirtirek, "Denetimleri artırdık, amaç kurallı ticaret. Yaptırımları çok ağır olacak" dedi. Otomotiv sektöründe artan şikayetlere de değinen Muş, “Yaptırımları çok ağır olacak” dedi.

Ticaret Bakanı Muş'tan fahiş fiyat açıklaması

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, fahiş fiyatlar ile mücadele ve otomotiv sektöründe artan şikayetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muş, gazetecilere yaptığı açıklamada fahiş fiyatlar ile mücadele ile ilgili şikayetler olduğunu belirtirken "Denetimleri artırdık, amaç kurallı ticaret. Yaptırımları çok ağır olacak" açıklamasında bulundu.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE ARTAN ŞİKAYETLER

Haber Global'in aktardığına göre, Muş, otomotiv sektöründe artan şikayetler ile ilgili teftiş kurulunun harekete geçtiğini ifade etti.

ÖTV indirimi sonrası bayilerde yaşanan araç sıkıntısına da değinen Muş, "Kural dışılık varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Çok ağır yaptırımlar olacak" ifadelerini kullandı.

‘USULSÜZLÜK VARSA GEREĞİ YAPILIR’

Muş, şunları söyledi:

“Şu an çalışmalar devam ediyor, kuralları aşanlar varsa gereken cezayı alırlar. Burası tanımlı ve kurallı bir alan. O açıdan eğer usulsüzlük varsa gereği yapılır. Organize fiyat artışını tetikleyen ne varsa gereken yapılır.

Eğer araçlar stokta tutuluyorsa, anlaşıp galericilere veriliyorsa ve vatandaş bunlardan dolayı araç bulamıyorsa tespiti halinde çok ağır yaptırımları olacak.”