Endonezya'da 20'den fazla çocuk, halk arasında "ejderha nefesi" olarak bilinen sıvı nitrojen aşılanmış bir sokak yemeğini deneme videosu çektikten sonra hastaneye kaldırıldı. Endonezya'da bir uzman sıvı nitrojen buharlaşmadan önce tüketilirse bağırsak yanıklarının yanı sıra ölüme bile neden olabileceğini söyledi.

TikTok'ta tehlikeli "ejderha nefesi" akımı: Endonezya'da 20'den fazla çocuk rahatsızlandı
Fotoğraf: TikTok

Endonezya’da sokaklarda “ejderha nefesi” olarak satılan sıvı nitrojeni TikTok trendi olarak tüketen 20’den fazla çocuk rahatsızlandı.

The Guardian’da yer alan habere göre, sokaklarda “ejderha nefesi” olarak satılan sıvı nitrojenden oluşan yiyeceğin tehlikeleri Endonezya’da gündem oldu. Endonezya hükümeti, 20’den fazla çocuğun mide yanması ve gıda zehirlenmesi gibi sebeplerle rahatsızlanması sonucu uyarıda bulundu.

Endonezyalı doktor ve Griffit’te küresel sağlık güvenliği araştırmacısı olan Dr Dicky Budiman, sıvı nitrojen, atıştırmalığın tüketildiğinde duman gibi görünmesine neden olduğunu, ancak sıvı nitrojen buharlaşmadan önce tüketilirse bağırsak yanıkları ve delinme potansiyeli olduğunu ve en ciddi vakalarda ölüme yol açabileceğini söyledi.

Endonezya Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili açıklamasında cilt yanıkları ve ağır nefes alma problemlerinin yaşanabileceğini söyledi.

Endonezya’da “ejderha nefesi” akımıyla ilgili ölüm kaydedilmese de yaklaşık 25 çocuğun rahatsızlandığı belirtildi.

Video paylaşım uygulaması TikTok’ta gençler ve çocukların “ejderha nefesi” tüketerek ağzından dumanlar çıkardığı videolar akıma sebep olmuştu.