Time dergisi seçti: 2019'un en iyi 10 dizisi

Time dergisi, 2019'da televizyon kanallarında ve internet yayın platformlarında gösterilen en iyi dizileri seçti.

NTV'nin aktardığına göre, işte 2019'un en iyi 10 dizisi:

10. Back to Life (Showtime)

time-dergisi-secti-2019-un-en-iyi-10-dizisi-656273-1.

Back To Life, 18 yıl hapis yattıktan sonra memleketine geri dönüp kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Miri Matteson'ın işlediği korkunç suç, onun hayatının on sekiz yılının demir parmaklıklar ardında geçmesine neden olur. Cezası bitip, özgürlüğüne kavuştuğunda ise ailesinin yanına geri dönmekten başka sanşı yoktur. Miri, geçmişi ardından bırakıp kendine yeni bir hayat kurmayı başarabilecek midir?

9. When They See Us (Netflix)

time-dergisi-secti-2019-un-en-iyi-10-dizisi-656274-1.

When They See Us, işlemedikleri bir suç yüzünden hapse giren beş gencin hikayesini konu ediyor. Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana ve Korey Wise, Central Park’ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan beş gençtir. Onlar her ne kadar suçsuz olduklarını söyleseler de cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanır. Daha sonra Central Park Five adıyla tanınan beş siyahi genç, işlemedikleri bir suç yüzünden hapis yatar. Gençler, suçsuzluklarını ispatlamak için zorlu bir mücadeleye girişir.

8. Watchmen (HBO)

time-dergisi-secti-2019-un-en-iyi-10-dizisi-656275-1.

Alan Moore‘un 1986’da yayımlanan aynı isimli çizgi romanından uyarlanan Watchmen, bir grup polisin, şehrin süper kahramanlarını hedef aldığı alternatif bir evrende geçiyor. Maskeli kahramanların suçlu olarak nitelendiği alternatif bir tarihte geçen Watchmen, gizemli bir cinayet davasına atılan karakterlerin büyük bir komployla karşılaşmalarını işliyor.

7. Undone (Amazon)

time-dergisi-secti-2019-un-en-iyi-10-dizisi-656276-1.

Undone, neredeyse ölümüne neden olabilecek bir trafik kazasının arından zamanla bir fark bir bağlantısının olduğunu fark eden bir kadının hikayesini konu ediyor. Alma adındaki kadın, geçirdiği kazanın ardından kendisi ile ilgili bir şey keşfeder. Zamanla arasında farklı bir bağ olduğunu anlayan Alma, bu yeteneğini babasının ölümündeki gizemi ortaya çıkarmak için kullanmaya karar verir.

6. David Makes Man (OWN)

time-dergisi-secti-2019-un-en-iyi-10-dizisi-656277-1.

Moonlight filminin Oscar ödüllü yazarı Tarell Alvin McCraney’nin elinden çıkan bu dizi, 14 yaşındaki dâhi bir çocuğun yoksulluk ve travmalarla dolu hayatından kurtulmak için bir çıkış yolu aramasını konu alıyor. Akili McDowell’ı David rolünde izleyeceğimiz dizide Oprah Winfrey ve Michael B. Jordan da yapımcılar arasında yer alıyor.

5. Lodge 49 (AMC)

time-dergisi-secti-2019-un-en-iyi-10-dizisi-656281-1.

Babasını kaybetmesinin ardından hayatın anlamını sorgulamaya başlayan tembel sörfçü Dud, bir kardeşlik kulübüne katılır ve burada tanıştığı insanların hissettirdikleri ile birlikte yaşadıklarını sorgulamaya başlar.

4. Vida (Starz)

time-dergisi-secti-2019-un-en-iyi-10-dizisi-656282-1.

İki kız kardeş annelerini kaybetmenin acısının yaşarken bir yandan da annelerinin gerçek kimliğini öğrenmenin şokunu yaşar. Kardeşlere annelerinden Los Angeles’da bir yer miras kalmıştır. Birbirinden tamamen farklı karakterdeki kardeşler burada bir bar açıp birlikte çalışmaya karar verir. Kardeşler birçok zorlukla mücadele ederken bilmedikleri birçok sırla da yüzleşmek zorunda kalır.

3. Succession (HBO)

time-dergisi-secti-2019-un-en-iyi-10-dizisi-656283-1.

Jesse Armstrong’un yaratıcısı olduğu dizide New York’ta yaşayan, dünyanın en büyük medya şirketlerinden birini yöneten Logan Roy ve dört çocuğunun hikayesi para, güç, siyaset ve aile değerleri ekseninde ele alınıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen gibi isimler yer alıyor.

2. Russian Doll (Netflix)

time-dergisi-secti-2019-un-en-iyi-10-dizisi-656285-1.

Russian Doll, New York City'de sıradan bir partiye katıldığını zanneden ancak saatler ilerledikçe, esrarengiz bir şekilde, buradan ayrılamayacağını fark eden bir genç kadının maceralarını işliyor.

1. Fleabag (Amazon)

time-dergisi-secti-2019-un-en-iyi-10-dizisi-656286-1.

Fleabag, Londra'da tek başına ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Dizide, 30'lu yaşlarındaki kadının aşk, aile ve iş hayatında yaşadığı gündelik olaylar ele alınıyor.