Konyaspor kendi evinde zorlandığı karşılaşmada son dakika penaltısıyla 3 puanı alarak üst üste ikinci galibiyetini aldı ve yukarı tırmanışına devam etti. Kayseri’nin sezon başındaki oyun kalitesi ile güncel performansı arasındaki değişim teknik kadro istikrarı konusunda diğer Anadolu kulüplerine örnek olmalı. Sahadaki oyun Konya’dan puan almayı hak ediyordu.
Ümit Özat ile ilk maçına çıkan Mersin İdman Yurdu evinde Akhisar’la golsüz berabere kaldı. Galibiyet için daha istekli olan Akdeniz temsilcisi için her puan kıymetli kıymetli. İlk yarının yıldızı Akhisar’ın düşüşü devam ediyor. 5 haftadır kazanamayan Akigolar, 3.lükten 7.liğe kadar gerilemiş durumda.

Ankara’da Osmanlıspor’a yenilen Galatasaray başaltı takımları üçüncülük konusunda iştahlandırıyor. Geldiği günden beri performansıyla takım savunmasının açıklarını kapatan Muslera normal kaleci gibi oynayınca Galatasaray çok kolay gol yiyor. Can havliyle oynayan alttaki takımların puanlar almaya başladığı dönemde Galatasaray’dan alınan ekstra 3 puanın Osmanlı için önemi sezon sonunda anlaşılacak.

Ligin ikinci yarısına yeni teknik direktörleriyle başlayan iki takımın mücadelesinden Gençlerbirliği galip çıktı. İbrahim Üzülmez yeni takımıyla çıktığı iki maçı da kazanırken Antalyaspor’un yeni teknik direktörü Morais iki de sıfır yaptı. Kaybedilen her puan Antalya’yı ateş hattına doğru çekiyor. Lige verilen kısa ara en çok Portekizli teknik adamı sevindirmiş olmalı.

Tüm puanlarını Atatürk Stadı’nda toplayan ve evinden uzakta sadece 4 gol atabilen Eskişehirspor, Sivas deplasmanında 2-1 galip gelerek ligin 8. haftasında düştüğü son basamaktan kurtuldu. Es-Es için altın değerindeki galibiyet moralleri düzeltse de 15. sırayla arasında hâlâ 6 puan fark var. Üstelik rakibi 10 kişi kalana kadar ortaya konan oyun da umut verici değildi. Sivas büyük bölümünde üstün oynadığı maçı kaybederek kendini ateşin içine attı.

Antep’te maç öncesi yoğun kar yağışı vardı. Zemini temizlemeye çalışan görevliler yetersiz kalınca tribündeki taraftarlar devreye girdi. El birliğiyle temizlenen zemine çıkan futbolcular sahayı temizleyenlerin emeğinin karşılığını verdi. Ağır saha şartlarına rağmen futbolseverleri memnun edecek bir oyun oldu. İki takım arasındaki gol düellosunun galibi Bursaspor oldu. Bu galibiyetle son üç maçını da kazanan Bursa kırmızı bölgeyle arasını açarken, hedef güncelleyerek başaltı takımı olma yoluna giren Antep yara aldı.
Fenerbahçe cimri galibiyetlerine devam ediyor. 14 galibiyetin 10’u tek farklı. Aynı kaleye ve aynı köşeye atılan üç penaltı golüyle Fenerbahçe 2-1 kazanarak Beşiktaş ile arasındaki maç fazlasını 2’ye, puan fazlasını 5’e çıkarttı. Rizespor Kweuke olmadığı zaman sıradanlaşıyor. Onsuz oynamayı da öğrenmeleri gerekiyor.

Beşiktaş bu hafta da kara takıldı. Hami Mandıralı da ilk maçının Beşiktaş’a karşı olmadığına sevinmiştir.

Haftanın kapanış karşılaşması ligimizin iki başaltı takımı Başakşehir ile Kasımpaşa arasında oynandı. Galatasaray’ın haftayı puansız kapatması Başakşehir’i 3.lük konusunda heveslendirse de bir puan son şampiyonun önüne geçmeye yetmedi. Maçın ilk yarısında istediğini tam olarak yapamayan Abdullah Avcı’nın takımı ikinci yarıda kontrolü ele geçirdi. Kasımpaşa’da ikinci yarıya bıraktığı yerin gerisinden başlayan takımlardan. Rıza Çalımbay da lige ara verilmesine sevinen teknik direktörlerden…
Haftanın golünü Eren Derdiyok atarken, haftanın takımı Gaziantepspor’u karlı zeminde üstelik de geriden gelerek mağlup eden Bursaspor oldu. Gençlerbirliği’nin başında çıktığı ikinci maçını da kazanan İbrahim Üzülmez haftanın teknik direktörü olurken, Sivas deplasmanında penaltı dahil sayısız kurtarış yaparak kritik galibiyetin mimarı olan Eskişehir kalecisi Boffin de haftanın oyuncusu olmayı hak etti.