Kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren İTÜ-DER ve Marmara Dev-Genç Başkanı Timur Semerci, İstanbul’daki Küçükbakkalköy Mezarlığı’nda düzenlenen törenin ardından yıldızlara uğurlandı.

Timur Semerci yıldızlara uğurlandı

Yakaladığı kanser hastalığı nedeniyle dün yaşamını yitiren 78 kuşağı devrimci gençlik mücadelesinin önderlerinden, İTÜ-DER ve Marmara Dev-Genç Başkanı Timur Semerci, İstanbul’daki Küçükbakkalköy Mezarlığı’nda saat 16.00’da düzenlenen törenin ardından yıldızlara uğurlandı. Törene Semerci’nin ailesi, sevenleri ve çok sayıda arkadaşı katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda şunlar aktarıldı: “O iyi bir insandı, çünkü devrimciydi, devrimciler iyi insanlardır. İstanbul’da Devrimci Yol hareketinin içinde mücadele etti, uzun yıllar 12 Eylül zindanlarında kaldı. Son yıllarda Kazdağları’nda çevre hareketinin içinde elinden geldiğince mücadele etti” denildi.

Kardeşi Taner Semercioğlu ise, cenazeye katılanlara teşekkür etti.

timur-semerci-yildizlara-ugurlandi-946856-1.

TiİMUR SEMERCİ KİMDİR?

1954 Erzurum doğumlu olan Timur Semerci, Muş Lisesi’nden sonra, 1973’te İTÜ İnşaat Fakültesi’ne girdi. 1975’ten itibaren İstanbul’da yükselen anti-faşist gençlik hareketinin örgütlenmesinde önemli roller üstlendi.

İstanbul Dev-Genç Yönetim Kurulu üyeliği ile İTÜ-Der ve Marmara Dev-Genç Başkanlığı yapan Timur Semerci, Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu yönetiminde de yer almıştı.

12 Eylül 1980 Darbesi sonrası, cunta yönetimine karşı İstanbul’daki direnişi örgütleyenler arasında olan Timur Semerci, Haziran 1981’de tutuklandı. Sıkıyönetim Mahkemesinde İstanbul Devrimci Yol davasında yargılandı. Hasdal, Metris ve Sağmalcılar cezaevlerindeki direnişlerde yer aldı. Mart 1986’da cezaevinden çıktıktan sonra eğitimine devam eden Timur Semerci, inşaat mühendisi olarak İTÜ’den mezun oldu. TMMOB içinde mücadelesini sürdürdü. İnşaat Mühendisleri Odası Genel Kurul delegesi oldu. 2000 yılında 37. Dönem İMO İstanbul Şubesi yönetiminde görev üstlendi.

timur-semerci-yildizlara-ugurlandi-946857-1.
Fotoğraf: Timur Semerci