İstanbul'daki bir seçmen listesini paylaşan BirGün yazarı gazeteci Timur Soykan, daire alarak vatandaşlık sahibi olanlara dikkat çekti. Soykan paylaştığı listeye ilişkin, "doğuştan Türk vatandaşı olan kimse yok" diye yazdı.

Timur Soykan, Ataköy'de bir seçmen listesini paylaştı: Listede doğuştan Türk yok

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimine göre 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesi 20 Mart’ta askıya çıkarılan seçmen listelerindeki eksikliklerin tamamlanması ve itirazlar için süre bugün sona ererken, seçmen listelerindeki belirsizlik de sürüyor.

BirGün yazarı Gazeteci Timur Soykan, İstanbul'un Ataköy ilçesindeki bir seçmen listesini paylaştı. Twitter hesabından paylaşım yapan Soykan, "Fotoğraftaki İstanbul Ataköy'de bir seçmen listesi ve doğuştan Türk vatandaşı yok. Soyadının ilk harfine göre sıralandığı listedekilerin tamamı Türk vatandaşlığı alan Suriyeliler. Bir de lraklı var. Hepsinin adresi aynı caddede. Çünkü daire alan vatandaş oluyor" ifadelerini kulland.

Seçmen listesindeki kişilerin Ataköy sahilde yer alan Sea Pearl Rezidans'tan olduğunu ifade eden Soykan, "250 bin ya da 400 bin dolara daire alarak vatandaş olmuş. Seçmen adresleri burası. Burayı inşa eden ise Sedat Peker ifşalarında da gündeme gelen, AKP'ye yakın Kuzu Grup" dedi.

Liste sosyal medyada gündem oldu.