Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleşen mezuniyet töreninde “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” ve “unutMADIMAKlımda” yazılı tişörtler giydikleri için törenden atılan öğrencilerden Sinan Çekiç GençBirGün’e konuştu. Çekiç, öğrencilere karşı uygulanan baskı ve şiddete dikkat çekerek tüm üniversitelerde mücadele çağrısı yaptı.

Tıp öğrencileri, toplumun sağlığına ve canına kasteden her uygulamanın karşısında

Ali Eray ÇELİK

Kocaeli Üniversitesi’nin 2 Temmuz’da gerçekleşen tıp fakültesi mezuniyet töreninde öğrenciler, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” ve “unutMADIMAKlımda” yazılı tişörtler giydi. Hukuksuzca iptal edilen İstanbul Sözleşmesi’ne protesto etmek ve Sivas Katliamı’nın 28’inci yıl dönümünü anmak isteyen gençlere özel güvenlik müdahale etti. Öğrenciler giydikleri tişörtler nedeniyle darp edilerek mezuniyet törenlerinden diplomalarını dahi alamadan dışarı atıldı.

Mezuniyet töreninde "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" yazılı tişörtü ile diplomasını almak istediği için özel güvenlik tarafından dışarı atılan Sinan Çekiç GençBirGün’e konuştu.

Boğaziçi'nde, ODTÜ'de ve birçok üniversitede öğrencilere karşı uygulanan baskı ve şiddete dikkat çeken Sinan Çekiç, mücadele çağrısı yaptı.

Tıp fakültesinden mezun olan Çekiç, toplumun sağlığına ve canına kastetmiş her uygulamanın karşısında durulması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “İstanbul Sözleşmesi’nin iptali ile yaşamak istiyorum diye haykıran kadınların kazanılmış hakları ellerinden alınıyor. Madımak Katliamı zaten bu ülkenin unutulmaz bir acısı” diye konuştu.

YAKA PAÇA DIŞARI ATTILAR

Mezuniyet töreni sırasında yaşanan arbedeyi aktaran Çekiç, “Arkadaşımın tişörtü giymeye yeltenmesi üzerine birkaç özel güvenlik görevlisi gelip tişörtü zorla aldı.10-15 güvenliğin arasında kaldık ve bizi yaka paça salondan dışarıya attılar. Bazı arkadaşlarım ve akademisyenlerin sayesinde tekrardan içeri girdik. Ardından bu tişörtleri neden giydiğimize dair meramımı anlattığım bir konuşma yaptım. Konuşmamı bitirdikten hemen sonra güvenlikler saldırdı ve salondan çıkardı” dedi.

tip-ogrencileri-toplumun-sagligina-ve-canina-kasteden-her-uygulamanin-karsisinda-898192-1.