HDP Milletvekili Eksik,  Türkmenistan-İran arasındaki tampon bölgede Türkiye plakalı araçların soyulduğunu, Türkiyeli şoförlerin ise saldırıya uğradığını açıkladı. Eksik, 4 Nisan’da İranlı şoförlerin saldırısına uğrayan Hakan Akkuş isimli Türkiyeli TIR şoförünün de sol gözünü kaybettiğini ifade etti.

TIR'lar soyuluyor, şoförler saldırıya uğruyor: Türkiyeli TIR şoförü sol gözünü kaybetti

HABER MERKEZİ

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, Türkiyeli TIR şoförlerinin Türkmenistan-İran arasındaki tampon bölgede saldırıya uğradığı, bir TIR şoförünün uğradığı saldıra gözünü kaybettiğini ve Türkiye plakalı araçların deyim yerindeyse soyulduğunu açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren HDP’li Eksik, “Bana ulaşan TIR şoförleri, Türkmenistan-İran arasındaki tampon bölgede Türkiye plakalı araçlara ait ABS sistemleri, balata, jant ve fren körüklerinin söküldüğünü bilgisi paylaşmışlardır" dedi.

Eksik şöyle devam etti:

TIR şoförleri birçok kez İranlı şoförler, güvenlik güçleri ve memurların tacizine uğramışTIR. Son olarak 4 Nisan’da TIR şoförü Hakan Akkuş, İranlı şoförler tarafından saldırıya uğramış ve sol gözünü kaybettiği bilgisi doktorlar tarafından kendisine iletilmiştir. Bu olay ile bağlantılı olarak saldırıya uğrayan Hakan Akkuş ve arkadaşına ait araçlara İran hükümeti tarafında el konulmuştur.

İRAN HÜKÜMETİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ MÜ?tir-lar-soyuluyor-soforler-saldiriya-ugruyor-turkiyeli-tir-soforu-sol-gozunu-kaybetti-866319-1.

HDP’li Eksik, Türkiye’den yükledikleri deri, pvc, inşaat malzemeleri gibi birçok ihracat malzemesini Türkmenistan-İran arasındaki tampon bölgeye teslim etmek üzere yola çıkan, Saraks sınır kapısında beklemek zorunda kalan ve saldırıya uğrayan TIR şoförlerine ilişkin, Ticaret Bakanı Pekcan’a şu soruları yöneltti:

1- Hakan Akkuş adlı TIR şoförüne niçin saldırı düzenlenmiştir?
2- Bakanlık olarak İran hükümeti ile görüşme yapılmış mıdır?
3- Bir gözünü kaybettiği belirtilen Hakan Akkuş ile Bakanlık olarak bağlantı sağlanmış mıdır?
4- Bu olayda sol gözünü kaybettiği belirtilen Hakan Akkuş’un sağlık giderleri karşılanmış mıdır?
5- İran hükümeti tarafından el konulan araçların akıbeti nedir?
6- Türkiye plakalı araçlar tampon bölgede deyimi yerindeyse soyulmaktadır, bu konuda bir girişiminiz olacak mıdır?