'Beni virüs değil bu düzeniniz öldürür' dediği için gözaltına alınan TIR şoförü Malik Baran Yılmaz, söylediklerinin arkasında olduğunu kaydetti

TIR şoförü Yılmaz: Söylediklerimin arkasındayım, ezilenlerin sesiyim

SERBAY MANSUROĞLU

Sosyal medyada paylaşım rekorları kıran "Bizi virüs değil, bu düzeniniz öldürecek" paylaşımı sonrası bugün sabah saatlerinde Hatay İskenderun'da gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan TIR şoförü Malik Baran, "Söylediklerimin arkasındayım. Ezilenlerin sesiyim. Yoksulların, ezilenlerin çalışmak dışında bir şansı yok. TIR şoförü olarak ben de ailemin yanında oturmak istiyorum" dedi.

BirGün'e konuşan Baran'a, videonun paylaşılma amacı, yaptıklarının arkasında halkı galeyana getirme amacının olup olmadığının soruldu.

Yaşadıklarını anlatan Baran, ezilenlerin virüs gerçeği kadar geçim derdi sorunuyla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, "Ben yoksulların isyanını dile getirdim. Kimseyi galeyana getirme derdim yok. Bunlar bizim gerçeğimiz. Söylediklerimin arkasındayın. Bizim dışarda olmamız halk sağlığına tehdit. Emniyette ve savcılıkta bunları anlattım" diye konuştu.

Koronavirüs tehlikesi karşısında evde ve ailesiyle oturmak istediğini ama bunun mümkün olmadığını anlatan Baran, "Bugün hangi tır şoförüne, hangi emekçiye sorsanız ailesiyle oturmak ister. Ancak ailemin sağlığı için hem çalışmak zorundayım. Hem de onların sağlığı için onların yanında oturmam gerekiyor. Bu nasıl olacak!? Bu düzenden kastım bu. Bu düzen yoksulları öldürüyor. Bu düzene karşı tedbir alınması virüs önlemleri kadar önemlidir" ifadelerini kullandı.

SOYLU SOPA GÖSTERMESİN, TEDBİR ALSIN

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarıyla Malik baran'ın gözaltına alındığına işaret ederek, "Biz avukatlar devreye girmesek, toplumsal dayanışma olmasa Malik Baran tutuklanabilirdi. Soylu ve iktidar sosyal medyada ve toplumda bu tür itirazların, çıkışların yayılmasını istemiyor. Bunun için sopa gösterdiler. Yapılması gereken sopa göstermek, toplumu korkutmak değildir. Gerekli tedbirleri almaktır" dedi.