Diyarbakır’da eve berber çağıran çift koronavirüse yakalandı. Enfekte olan M.E. yaşamını yitirdi, N.E.’nin tedavisi ise devam ediyor

Tıraş olmak için eve berber çağıran yurttaş, koronavirüsten hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir kadın, 76 yaşındaki yürüme engelli eşinin tıraş edilmesi için eve berber çağırdı. Eve gelen berber sonrası çift korona virüse yakalandı.

76 yaşındaki yurttaş, 7 günlük yoğun bakım savaşını kaybederken, filyasyon ekipleri berber ve temas ettiği kişilerin tespiti için çalışma başlattı.

Edinilen bilgilere göre 55 yaşındaki N.E. yaklaşık 4 yıldır yürüme engelli olan eşi M.E. ile birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında eve kapandı. İddiaya göre N.E. Ramazan Bayramı öncesinde eşinin tıraş edilmesi için eve berber çağırdı.

FİLYASYON EKİPLERİ BERBERİ ARIYOR

Berberin eve gelmesinden bir hafta sonra N.E.'de koronavirüs semptomları görüldü. Gittiği özel bir hastanede virüs teşhisi konulan N.E., Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Filyasyon ekipleri bunun üzerine eşi M.E.'ye de test uyguladı. Test sonuçları pozitif çıkan M.E. yoğun bakıma alındı. M.E. geçtiğimiz günlerde 7 günlük yaşam savaşını kaybederken, N.E.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan filyasyon ekiplerinin berberin ve temas ettiği kişilerin tespiti için çalışmalarını sürdürüğü öğrenildi.

İHA