Haber; argo söylemiyle “tırışka” (İşe yaramaz, uyduruk, dandik) ise dün’ü yazsam ne yazar ‘bugün’, konu insan hakları olunca ki nasılsa çekip gitmiş yaşamımızdan.

Bıkmaz usanmaz günlerden, belki de en çekilmezlerinden “en yalan dolan” üzerine şöyle tırışkadan nağmeler:

“Dünya İnsan Hakları Günü Kutlu Olsun! 10 Aralık 1948 yılında, Birleşmiş Milletler tüm insanlar için geçerli olan insan hakları evrensel beyannamesini kabul etti. Bugün, daha özgür ve daha eşit bir dünya yolunda atılan bu büyük adımın yıl dönümünü kutluyoruz…”

Böyle diyor da, “olmayan” nasıl kutlanıyor Türkiye’de!? Ola ki böyle bir şey olduğunu duymuşuzdur, birazcık hak huk biliyoruzdur, eh yüzümüz kızarmadan nasıl kutlayabileceğiz o zaman?!

Tırışkanın devamı da var: “10 Aralık’tan başlayarak İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası olarak kutlanıyor… İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların hepsine ‘İnsan Hakları’ denir…”

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nde 30 madde var; geçerli biri dışında, diğer 29 madde ne söylüyor Türkiye için? Dedik ya, tırışkadan nağmeler…