Ege Üniversitesi’nde Sağlık-İş sendikasına bağlı işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması ve iş yeri temsilcisinin işten çıkartılması sonrası yarım günlük iş bırakma eylemi düzenledi.

TİS görüşmeleri tıkandı, Ege Üniversitesi işçileri iş bıraktı

BİRGÜN EGE

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Sağlık-İş sendikasına bağlı işçiler, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin tıkanması ve Şube Sekreteri ve İş Yeri Temsilcisi Nazım Özkan’ın işten atılmasına ilişkin mücadelesi sürüyor. İşçiler bugün ise yarım günlük iş bırakma eylemi düzenledi. Eyleme Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da katıldı.

İşçiler, TİS görüşmelerinde meslek kodları, risk primleri kabul edilmesi ve Nazım Özkan’ın işe iadesini istedi. İşçiler adına konuşan Sağlık-İş Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban, "Enflasyon pazarda çarşıda yüzde 200 ama işveren 5 aydır zam teklifi vermiyor. Bakanlık ve hükümet buna el atmalı. Yönetim masaya gelmiyorsa bunu bakanlık çözmeli. Sayın bakan işçine sahip çık. Biz tüm işçileri yapıyoruz, hastalara bakıyoruz ama yönetim bizi açlığa, yoksulluğa mahkûm ediyor, bunu kabul etmiyoruz" dedi.

ege-universitesi-nde-isciler-is-birakti-1141108-1.

"EYLEMLERE DEVAM"

Sarıçoban, şunları dile getirdi: "Bizi yıldıramazlar, ayıramazlar buna izin vermeyeceğiz. Kölelik sisteminin bitmesi, meslek kodlarımızın tanınması ve tabii ki Nazım arkadaşımızın işe dönmesini talep ediyoruz. Bizler insanca çalışacak ücret istiyoruz. O masaya geleceksiniz ve işçinin yüzüne bakarak imza atacaksınız. Anlaşma sağlanamadığı taktirde eylemlerimize devam edeceğiz."

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ise, "Biz hakkımız için mücadele ediyoruz. Masada uzlaşmak için mücadele ediyoruz. Eğer gerekiyorsa bu süreci daha fazla uzatma hevesindeyseler kendileri bilir. Biz davamızdan ne vazgeçtik ne de vazgeçeceğiz" ifadelerini kullandı.