DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 8 No'lu Şube ile Dikili Belediyesi arasında yürütülen TİS süreci tıkandı. Anlaşma sağlanmaması halinde işçiler, 28 Mart tarihine kadar greve çıkacağını duyurdu.

TİS süreci tıkandı: Dikili Belediyesi’nde grev hazırlığı

BİRGÜN EGE

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Genel-İş Sendikası 8 Nolu Şube ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, Dikili Belediyesi’nde tıkandı. İşçiler, anlaşma sağlanmazsa halinde en geç 28 Mart tarihine kadar greve çıkacaklarını duyurdu.

Genel-İş Sendikası 8 Nolu Şubesi süreç hakkında yaptığı açıklamada, "Bizler burada sadece ücret zammı mücadelesi değil işçinin hak mücadelesini de sürdürüyoruz. Dikili halkına canla başla çalışarak hizmet ediyor, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamak, sosyal haklarımızı ve toplu sözleşme kazanımlarımız ile emeğimizin değerinin bilinmesini istiyoruz" denildi.

tis-sureci-tikandi-dikili-belediyesi-nde-grev-hazirligi-1137686-1.

"EZİLMEDİĞİMİZ BİR ÜCRET TALEP EDİYORUZ"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bir önceki yıl imzaladığımız TİS, bugünün ekonomik şartlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. Ücretlerimize yapılan zamlar daha elimize geçmeden enflasyona yenik düşmüştür. Ağırlaşan yaşam koşulları, artan enflasyon, ardı arkası kesilmeyen zamlar, yaşanan ekonomik kriz, işçi sınıfına yönelik saldırıları derinleştirmektedir. TİS’in bitmediği her gün, bizi ücretlerimizin eridiği ekonomik kriz ile daha fazla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu açıdan bizim için durum açık ve nettir; insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz. Eriyen ücretlerimiz ve sosyal haklarımız talep ettiğimiz noktaya gelinceye dek aynı kararlılıkla ve inançla mücadelemize devam edeceğiz. Eğer TİS masasında anlaşma sağlanamazsa, Dikili Belediyesi işçileri greve çıkacaktır."