Tiyatro Konak’ta İrfan Değirmenci coşkusu

Konak Belediyesi’nin Türkiye’nin önemli tiyatro toplulukları ve oyuncularını İzmirlilerle buluşturacak kültür-sanat projesi Tiyatro Konak’ta, Gazeteci İrfan Değirmenci’nin ‘Anne Ben Artist Oldum’ adlı oyunuyla perdelerini açtı. Uzun yıllar televizyonda sunduğu sabah haberleriyle evlere konuk olan, 2017 yılında yapılan referandumunda ‘Hayır’ oyu vereceğini açıkladıktan sonra çalıştığı kanaldaki işine son verilen Değirmenci’nin işsiz kaldıktan sonra sahneye koyduğu ‘Anne Ben Artist Oldum’ oyunu İzmirlilerden yoğun ilgi gördü. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı gösteriyi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi. Biletlerin 20 liraya satıldığı oyuna gösterilen yoğun ilgi sebebiyle salona ek koltuk konuldu.

ANNE BEN ARTİST OLDUM

Kasım ve Aralık ayları boyunca farklı tiyatro oyunlarının sahne alacağı Tiyatro Konak’ta projesinin açılış oyununda İzmirlilerle buluşan İrfan Değirmenci, ekranlarda olduğu gibi o güzel enerjisiyle bu kez sahnede ışık saçtı. Eğlenceli olduğu kadar içerdiği sert eleştirilerle de Türkiye’nin içinde bulunduğu mevcut durumu gözler önüne seren oyunda İrfan Değirmenci, yaşam öyküsünü canlı bir belgesel havasında seyirciye sundu. 2 perdeden oluşan, tek kişilik, müzikli gösteride Değirmenci, söylediği şarkılar kadar danslarıyla da sahnedeki başarısını sergiledi. Yaklaşık 3 saat süren oyun Değirmenci’nin başarılı performansıyla soluksuz izlendi.

BİR KELOĞLAN MASALI

Bir Keloğlan masalı üzerinden yaşam öyküsünü anlatan Değirmenci, oyunda bombalı suikast kurbanı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Soma maden faciası ve Gezi direnişinde hayatını kaybedenleri anmayı da unutmadı. Sahneye V For Vandetta maskesi takarak, Operadaki Hayalet Müzikali’nin müziğiyle giren Değirmenci, gösteride sergilediği Tarkan ve Zeki Müren taklitleriyle de büyük alkış aldı. Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit’le olan röportaj anısını Ecevit’in yazdığı şiir kitabından dizeler eşliğinde anlatan Değirmenci, sık sık sahneden inerek izleyicilerin arasına karıştı. Anlattığı Keloğlan hikayesinde öğrencilik yıllarını, televizyonculuk serüvenini ve son çalıştığı kanaldaki işinden atılma sürecini seyirciyle paylaşan Değirmenci, aldığı alkışlarla televizyon ekranlarından uzaklaşmak zorunda kalsa da gönüllerdeki yerini koruduğunu göstermiş oldu.

KAPANIŞ DANSLA YAPILDI

Oyun sonunda Başkan Pekdaş’ı sahneye davet eden Değirmenci, Tiyatro Konak’ta projesinden ve bu kapsamda Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nin görkemi bir tiyatro sahnesine çevrilmesinden ötürü teşekkür etti. Başkan Pekdaş da haksızlığa karşı sesiz kalmayarak mücadelesini ve protestosunu sahneye taşıyan Değirmenci’yi kutladı. Tiyatro Konak’ta projesinin açılışına gösterilen ilgiden duyduğu mutluluğu da dile getiren Pekdaş, tüm İzmirlileri Aralık ayı sonuna kadar devam edecek tiyatro gösterilerine davet etti. Konuşmaların ardından Değirmenci, tüm davetlilerle birlikte sözlerini değiştirdiği ‘Tanrım’ şarkısı eşliğinde dans etti.