Tiyatro Kooperatifi, özel tiyatroların sorunları için çözüm önerilerinin yer aldığı 4 maddelik talebini sıraladı. Açıklamada, "Özel tiyatrolar için acil çözüm çağrımızı yineliyoruz" denildi.

Tiyatro Kooperatifi'nden özel tiyatrolar için 4 talep: Artık çözüm istiyoruz

Tiyatro Kooperatifi, özel tiyatroların ayakta kalmasının ancak somut ve sürdürülebilir çözümlerle mümkün olduğunu vurgulayarak, yeni yıl için de özel tiyatrolar için acil çözüm çağrısını yineledi.

Mayıs 2018’de 13 özel tiyatronun girişimiyle çalışmalarına başlayan ve bugün 75 özel tiyatronun Tiyatro Kooperatifi, 21 Aralık 2022 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile film gösterimleri ve konserlerden alınan eğlence vergisi oranının yüzde sıfır olarak belirlenmesi üzerine 24 Aralık Cumartesi günü #ArtıkÇözümİstiyoruz başlığıyla bir kampanya başlattı.

Kooperatiften yapılan açıklamada, özel tiyatrolar için 4 talep sıralandı.

Tiyatro Kooperatifi'nin 4 talebi şöyle:

1- Özel tiyatro biletlerindeki KDV oranı kalıcı olarak sıfırlanmalı veya en alt vergi diliminden değerlendirilmelidir.

2- Kurumlar Vergisi ile Gelir Vergisinin yüksek dilimleri; özel tiyatrolar üzerinde bir yüktür ve bu yük kaldırılmalıdır.

3- Özel tiyatrolara sponsor olan gerçek ve tüzel kişilerin yaptığı harcamalar, Kurumlar/Gelir Vergisinden mahsup edilebilmelidir.

4- Özel tiyatroların bağış ve/veya yardım alabilmesi sağlanmalıdır.

Açıklamada, "Tiyatro Kooperatifi, yeni yılda da Türkiye’deki özel tiyatrolar için 21. yüzyılda dünya standartlarında tiyatro yapabilme alanını tesis edebilmek hedefiyle çalışmaya ve dayanışmayı büyütmeye devam edecek" denildi.