Özel tiyatroların sanatsal üretimini zenginleştirirken ekonomik, sosyal ve hukuki açıdan güçlenmesini ve sürdürülebilir hale gelmesini sağlamak amacıyla kurulan Tiyatro Kooperatifi’nin 2 Ağustos-25 Eylül tarihleri arasında düzenlediği Tiyatro Kooperatifi Yaz Buluşmaları, pandemi koşulları sebebiyle 1.5 yılı aşkın süredir perde açamayan özel tiyatroları seyircileriyle yeniden bir araya getirdi.

Tiyatro Kooperatifi Yaz Buluşmaları, özel tiyatroların dayanışmasını parklara ve sahillere taşıdı

Pandemi döneminde sahnelerden uzun süre ayrı kalan tiyatro ekiplerini ve seyircilerini yeniden bir araya getiren Tiyatro Kooperatifi Yaz Buluşmaları, 2 Ağustos-25 Eylül tarihleri arasında Fenerbahçe Parkı, Caddebostan Sahil Amfi Tiyatro ve Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı Amfi Tiyatro olmak üzere üç farklı lokasyonda toplam 41 oyuna ev sahipliği yaptı. Özel tiyatroların dayanışmasını parklara ve sahillere taşıyan, 37 tiyatro ekibinin sahne aldığı etkinlik, 31 yetişkin, 10 çocuk oyununun yer aldığı programıyla her yaştan seyirciyi tiyatronun iyileştirici gücüyle buluşturdu.

Özel tiyatroların sanatsal üretimini zenginleştirirken ekonomik, sosyal ve hukuki açıdan güçlenmesini ve sürdürülebilir hale gelmesini sağlamak amacıyla kurulan Tiyatro Kooperatifi’nin 2 Ağustos-25 Eylül tarihleri arasında düzenlediği Tiyatro Kooperatifi Yaz Buluşmaları, pandemi koşulları sebebiyle 1.5 yılı aşkın süredir perde açamayan özel tiyatroları seyircileriyle yeniden bir araya getirdi. Fenerbahçe Parkı, Caddebostan Sahil Amfi Tiyatro ve Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı Amfi Tiyatro’da, Ataşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’nin katkıları, İBB’nin mekân desteğiyle gerçekleşen buluşmaların Caddebostan programını Anadolu Efes destekledi.

DAYANIŞMA SAHNEDE!

Tiyatro Kooperatifi’nin eşitlikçi ve şeffaf bir yaklaşımla, tüm kooperatif ortaklarının katılımına açık olarak tasarladığı Yaz Buluşmaları, özel tiyatroların dayanışmasını parklara ve sahillere taşıdı. Ortak çalışma kültürünü güçlendirmeyi hedefleyen ve tüm programını kooperatif ortağı tiyatroların şekillendirdiği projede pek çok özel tiyatro temsilcisi görev aldı. 41 gün süren etkinlik kapsamında 37 farklı tiyatro ekibi seyirciyle buluştu.

Tiyatro Kooperatifi Yaz Buluşmaları boyunca bilet satışından, bireysel ve kurumsal desteklerden elde edilen tüm gelir, etkinlikte yer alan ve uzun süredir ayakta kalma mücadelesi veren özel tiyatrolara aktarıldı.

TİYATRO KOOPERATİFİ HAKKINDA

Tiyatro Kooperatifi, özel tiyatroların sanatsal üretimini zenginleştirirken ekonomik, sosyal ve hukuki açıdan güçlenmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için çalışan bir sosyal kooperatiftir. Tiyatro Kooperatifi, Türkiye’deki özel tiyatrolar için 21. yüzyılda dünya standartlarında çalışma zeminini sağlamayı hedeflemekte ve ekonomik fayda üretme potansiyeline sahiptir. Yönetim kurulu başkanlığını Iraz Yöntem’in, başkan yardımcılığını Yeşim Özsoy’un üstlendiği Tiyatro Kooperatifi’nin diğer yönetim kurulu üyeleri ise Ersin Umut Güler, Mert Fırat ve Muharrem Uğurlu’dan oluşuyor.

Tiyatro Kooperatifi’nin şu anda; Altıdan Sonra Tiyatro-Kumbaracı50, Altkat Sanat, Altsahne, Ankara Birlik Tiyatrosu, Apartman Sahne, Asmalı Sahne, Atta Festival, Baba Sahne, Balkonda Sanat Prodüksiyon, Biraderler Yapım, Craft, DasDas, Ekip Kafile, Ekip Tiyatrosu, Entropi Sahne, Erbulak Evi, Eylül Sahnesi, Gaca Tiyatro, GalataPerform, Germinal Tiyatro, HANN Sahne, ikincikat, İstanbulimpro, Kadıköy Emek Tiyatrosu, Kadıköy Theatron, Koma, Kuzgun Yapım, K! Kültüral Performing Arts, Lavean Sanat Grubu, Levent Üzümcü Tiyatrosu, Mam'art, Mesele Kumpanya, NoAct Sahne, oyun atölyesi, Öykü Sahne-Tiyatro Açıkça, Pangea, Primat Atölye, QPerformans, Reha Özcan Kumpanyası, Sahne3, Semaver Kumpanya, Tatavla Sahne, TTeşkilaTT, Tiyatro(Hâl), Tiyatro Alesta, Tiyatro Bereze, Tiyatro Biteatral, Tiyatro D22, Tiyatro Dalga, Tiyatro 11, Tiyatro Hemhâl, TiyatrOPS, Tiyatro Öteki Hayatlar, Tiyatro.iN, Tiyatro Mima, Tiyatro Pangar, TiyatroTiyatral, Tiyatro Yeniden, Versus Tiyatro, Wise Akademi, Yan Etki, Yapıcı Tiyatro ve Yolcu Tiyatro olmak üzere 64 ortağı bulunuyor ve güç birliği her geçen gün artıyor. Tiyatro Kooperatifi, bu dayanışmayı tüm Türkiye’ye yaymayı arzuluyor ve Türkiye’deki tüm tiyatro kooperatiflerinin birlik statüsünde birleşmesini hedefliyor.