Tiyatroyla ilk buluşma

Diyarbakır merkezli kurulan Mordem Sanat Merkezi, Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin desteğiyle, 5 ilçenin kırsal kesimindeki çocukları ilk kez tiyatroyla buluşturdu. Merkezin Koordinatörü Gülidar Gürbüz, amaçlarının tiyatroyu ve sahneyi çocukların ayağına götürmek olduğunu ifade ederek, 5 farklı ilçede 5 köy okulunda ‘Sihirli ülke’ adını verdikleri oyunu 500 öğrenciye oynadıklarını söyledi.

Bismil, Çınar, Hazro, Lice ve Silvan ilçelerindeki köy çocuklarını tiyatroyla buluşturmak için hazırlanan proje ile oyuncuların sahneye koyduğu, ‘Sihirli Ülke’ oyunu köy çocukları ile buluşturuldu. Tiyatro ile ilk kez buluşan çocukların heyecan ve muktlulukları ekip tarafından görüntülenirken, 500 çocuğa ulaşan Mordem Sanat Merkezi Koordinatörü Gülidar Gürbüz, şimdiki hedeflerinin ise ilçelerde kuracakları sanat atölyeleriyle 15 gün boyunca sanat ve kültür eğitimi vermek olduğunu söyledi. Gürbüz, “Köy okulların da oynamış olduğumuz tiyatro oyunlarının temeldeki amacı, hiç oyunları izlememiş çocuklara ulaşmak. Tiyatroyu ve sahneyi çocukların ayağına götürmektir. 5 farklı ilçede 5 köy okulunda sihirli ülke adını verdiğimiz oyunumuzu oynadık. Bu oyun süresince toplam 500 öğrenciye ulaştık” dedi.

Mordem Sanat Yönetmeni Barış Işık ise sanattan yoksun olan çocuklara tiyatroyu ulaştırmak istediklerini dile getirerek, “Bu kapsam da 5 merkezde köy çocuklarına oyunlar oynadık. İlk kez tiyatro izleyen çocuklar çok mutluydular. Bu anlamda bizde çok heyecanlandık. Onların heyecanı karşısında heyecanlandık. Geniş çaplı projenin ilk adımıydı. Daha sonrasın da o merkezler de 15 günlük atölyeler yapıp o atölyeler kapsamında böyle bir çalışma girişimimiz var. Onun için geniş bir kapsam gerekiyor. Yerimiz inşaat halinde olduğu için onun bitmesini bekliyoruz. Bu bittikten sonra çalışmalarımız sürecektir” diye konuştu.